Végre! Alakulhat még egy baloldali párt

Jó, valójában nem baloldali, hanem konzervatív-liberális-szociáldemokrata középpárt.

Erre Kerék-Bárczy Szabolcs utalt a lapnak adott nyilatkozatában, aki tegnap lépett ki a Demokratikus Koalícióból. A Magyar Nemzet úgy hallotta, hogy egyre több baloldali politikus gondolja azt, hogy a mostani balos pártokban sem a 2018-as választásokkor, sem hosszabb távon nem látnak perspektívát az emberek. Nagy felismerés a részükről, már ha tényleg felismerték, Kerék-Bárczy mindenesetre nem cáfolt, sőt, közepesen homályos utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy a pletyka igaz.
 
A korábban MDF-es színekben politizáló Kerék-Bárczy szerint fél éven belül meg kell találniuk az együttműködés új formáját, mert 2018-ban muszáj nyerni az általa demokratikus ellenzéknek nevezett baloldalnak.
 
A politikus szerint az Orbán-kormány szélsőséges retorikára kényszeríti a balos pártokat, ezért középen politikai vákuum tátong, ide kéne benyomulni. A lap szerint erre egy konzervatív-liberális-szociáldemokrata formációval tehetnek majd kísérletet a szervezkedők.
 
Kérdés, össze tudnak-e majd fogni a választások előtt az MSZP-vel, a DK-val, az Együttel, a Párbeszéddel, a MoMéval és a Liberálisokkal. Vagy legalább néhánnyal. A helyzet annyira összetett, hogy ideje lenne már most megkezdeni a tárgyalásokat.