Végre kaptak autót a polgárőrök

A 2015. évi költségvetéshez nyújtott be módosító indítványokat Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a Balatonalmádiban és Várpalotán működő polgárőr egyesületek gépjárművet kaphassanak állami forrásból. A képviselő maga is tagja a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületnek, így első kézből tapasztalja azt az igényt, hogy a magasabban fekvő, rosszabb állapotban lévő utcák megközelítéséhez, különösen a téli időszakban, szüksége lenne a polgárőrségnek egy magasabb felépítésű autóra.
 

Az indítványokat a kormánytöbbség elutasította, de a képviselő írásbeli kérdésben fordult a belügyminiszterhez, melyben érdeklődött az elutasítás okáról. A válaszban Pintér Sándor miniszter kitért rá, hogy az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) kiemelt figyelmet fog fordítani a balatonalmádi és várpalotai polgárőr szervezetek gépjármű-beszerzési igényére. Nem sokkal később Túrós András, az OPSZ elnöke telefonon kereste Kepli Lajost és tájékoztatta, hogy mindkét szervezet megkapja a szükséges gépjárművet, melyet Balatonalmádiban múlt hét csütörtökön adott át az OPSZ elnöke a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületnek.
 
Várpalotán Galambos István, a Jobbik önkormányzati képviselője az őszi helyhatósági választások után kereste fel a helyi polgárőrök vezetőjét, hogy tájékoztatást kérjen tőle a szervezet működéséről és az esetleges szükséges támogatásokról. Ekkor derült ki, hogy jelenleg a várpalotai polgárőrök kizárólag gyalogosan végzik tevékenységüket és nagy szükségük lenne egy gépjárműre. Galambos ezt követően kereste meg Kepli Lajost, aki benyújtotta a szükséges Indítványokat, amelynek az eredményét csütörtök délután adták át Várpalotán. Az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kepli Lajos megköszönte a korrekt együttműködést a Belügyminisztériumnak és az Országos Polgárőr Szövetségnek is.