El kell bontani a kerítést a Velence Korzónál

El kell bontani a kerítést a Velence Korzónál

Teljes sikerként értékelte Gerhard Ákos polgármester a Velencei Önkormányzat Facebook-oldalán, hogy a székesfehérvári jegyző határozata alapján birtokháborítást követett el a Velence Korzót üzemeltető Gomi Kft., amikor elkerítette az önkormányzat tulajdonában lévő velencei szabadstrandot.

A jegyző kötelezte az üzemeltető céget, hogy három napon belül bontsák el a kerítést, és a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, és zavartalan használatát

- áll a székesfehérvári jegyző határozatában.

A strand egy szakaszát márciusban kerítette el a Gomi Kft, majd október elején a teljes területet lezárták, ezért nem lehet lejutni a tópartra és a jelentős összegű helypénzt fizető büfések sem juthattak be a lezárt területre. Gerhard Ákos polgármester ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást a Gomi Kft.-vel szemben aminek eredménye most a jegyző határozata.

Korábban az Alfahír is beszámolt arról a múlt kedden tartott lakossági fórumról, ahol az ott élők azonnali intézkedést követeltek.

Még egy évig is lezárva tarthatják a Velencei-tó partján épült területet, az ott élők viszont azonnali cselekvést akarnak

Ásót is hoztatok? Nem értem, hogy a törvény miért azt védi, aki a birtokháborítást elköveti? Amit eddig tudunk az csak jogászkodás és nem vezet sehová! Ez így nem maradhat! Ha az önkormányzat vagy a polgármester nem tesz valamit, akkor itt valaki megint kaput vág a kerítésen!

A Velence Korzó ugyan az önkormányzat tulajdonában van, de megépítése már a kezdetektől, 2009-től, bírálatok kereszttüzében volt. Néhány évre le is álltak a munkálatok a kivitelező távozásával, ami újabb százmilliókkal növelte a költségeket. Az inkább kisebb plázára hasonlító tóparti ingatlan végül több éves csúszással 2014-ben készült el és az üzemeltetést a Berényi Csaba által tulajdonában álló Gomi Kft. végezhette. Kapcsolatuk az önkormányzattal azonban nem volt jó, mivel a Gomi Kft. nem végezte el azokat a munkálatokat amelyekre szerződött és az elszámolással is állandóan gondok voltak.