Videó: letolt maszkkal szállt fel a buszra egy férfi a járvány csúcspontján, csúnya verés lett belőle

Videó: letolt maszkkal szállt fel a buszra egy férfi a járvány csúcspontján, csúnya verés lett belőle

Letolt maszkkal szállt fel egy férfi az egyik csepeli buszra még áprilisban, a koronavírus-járvány harmadik hullámának tetőzése idején, majd az ebből kiinduló vita során az egyik utas elvesztette önuralmát és durván bántalmazta őt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség bíróság elé állítja a 47 éves férfit.

Az ügyészségi közlemény szerint a sértett 2021. április 18-án dél körül a XXI. kerület, Védgát utcai megállóban szállt fel a Csepel irányából Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszra, amelyen a gyanúsított is utazott. A sértett a járványügyi intézkedéseknek megfelelően maszkot viselt, azonban nem szabályosan, ugyanis a maszk a száját és az orrát sem takarta, csak az állára volt letolva.

A férfi így ült le az egyik négyes ülések egyikére, éppen a gyanúsítottal szemben.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ingerülten rászólt a férfira, hogy vegye fel a maszkját, de az nem látszik pontosan a videón, hogy felhúzta-e. Mindenesetre a gyanúsított és a sértett között ekkor szóváltás alakult ki, amelynek során a gyanúsított a helyéről felugrott, és rátámadt a másik férfira, az egyik karját leszorította, miközben ököllel, többször megütötte őt a fején, az oldalán, valamint a hátán. A bántalmazás hatására a sértett a jármű padlójára került, a gyanúsított azonban a bántalmazásával még ekkor sem hagyott fel, többször megrúgta a férfit.

Az esetről videó is van:

Ezt követően a gyanúsított visszaült az általa korábban elfoglalt ülésre. A következő megállóban a buszvezető értesítette a mentőket és a rendőrséget, amelyet meghallva a gyanúsított a helyszínről elmenekült, a rendőrök azonban azonosították és elfogták. 

A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett elsősorban a fején. A támadott, illetve sérült testtájékra, a bántalmazás erejére, módjára tekintettel a súlyosabb sérülések reális veszélye fennállt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként, a férfit napokon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítja súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.