Véres újév Irakban

A robbantásban, amelynek elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) szunnita terrorcsoport vállalta magára, legalább tizenhat - más források szerint - 22  ember megsebesült. 
    
Az iraki belügyminisztérium közleménye szerint három, robbanómellényt viselő férfi közelítette meg az ellenőrző pontot egy robbanószerekkel megrakott gépkocsival Kaszidíja közelében. Az ellenőrző ponthoz érve tüzet nyitottak, a rendőrök viszonozták a tüzet, megölték a támadókat és felrobbantották a kocsijukat. A merénylők a 70 kilométerre távolabb fekvő Nedzsef síita szent városba tartottak, ahol Ali imám sírja található, ott akartak merényletet elkövetni.
    
Vasárnap az iraki fővárostól délre egy ellenőrző pontnál két öngyilkos merénylő működésbe hozta a robbanóövét, kilenc embert - közöttük a biztonsági erők négy tagját - ölték meg. A támadást egyelőre senki sem vállalta magára.
    
Előző nap Bagdadban egy zsúfolt piacon elkövetett öngyilkos merényletben 27-en haltak meg és több tucatnyian megsebesültek. Ezt a támadást is az IÁ vállalta magára.