Vesztegetés elfogadása és sikkasztás miatt tovább nyomoznak két tankerületi igazgató ellen

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás miatt tovább nyomoznak két tankerületi igazgató ellen

Egy sikkasztással vádolt harmadik tankerületi vezető ellen megszüntették a nyomozást. A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ továbbra is titkolózik az ügyben.

Mint arról még tavaly októberben beszámoltunk, büntetőeljárás folyik három tankerület igazgatójával szemben. Két tankerületi igazgató után a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon nyomoznak hivatali visszaélés és gazdasági vesztegetés gyanújával, míg a harmadik ügy a Dunakeszi Rendőrkapitányságnál van, ez esetben sikkasztás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Most a Népszava azt írja,

a három érintett tankerületi vezetőből kettő ellen tovább folyik a nyomozás, a harmadik személy ellen viszont megszüntették a nyomozást.

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. Egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást idén január 18-án, mert a nyomozó hatóság szerint mégsem történt bűncselekmény” – írta az Országos Rendőr-főkapitányság a lapnak.

Ugyan a rendőrség nem közölte, melyik tankerületi központról van szó,

a Tanítanék Mozgalom aktivistái viszont pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központnál akcióztak. Szerintük "lebukott Pintér embere".

Mint Facebook oldalukon írták: Egy fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetőjét őrizetbe vették vesztegetés bűncselekménye miatt. A gyanú szerint több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzések manipulálásával. Mint közben kiderült, a nő nem hajlandó vallomást tenni, jelenleg előzetes letartóztatásban tartják fogva.

Az oktatási rendszerből éves szinten mintegy ezer milliárd forint hiányzik, de még a maradékból, a gyerekek elől is képesek lopni. Ezt nem hagyhatjuk! - emelték ki.

A Tanítanék ezért „Ne lopj!” feliratú matricákat ragasztott az épület ajtajára.

A Klebelsberg Központ titkolózik

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el a Népszavának, melyik tankerületi központról van szó, mivel minden központnak egy gazdasági vezetője van, a gyanúsított személye könnyen azonosítható lenne.

Azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

(Címlapkép: Tanítanék/Facebook)