A fehérvári szurkolók berágtak a névváltás miatt

Ragaszkodnak a Videoton névhez.

„Ha a névcsere a tervezett formában megvalósul az nem más, mint ellenséges felvásárlás, szeretett klubunk a VIDEOTON megsemmisítése! Ezért nekünk sem marad más választásunk, mint bojkottálni minden lelátói tevékenységet és megjelenést” – írja a Facebookon közzétett közleményében az RBD Ultras. A szurkolók azt írják, úgy érzik, átverték őket, a „Vidi család tagjait”.

Egy klub eszmeisége három alappilléren nyugszik: a néven, a címerén és a színein. Ezekhez kapcsolható a története, azon emberek munkássága, akik dicsőséget hoztak számára. Ezek közül bármelyiket támadni az a tradíció és végső soron maga a klub megsemmisítése!

– írják a kommünikében. Emlékeztetnek, kevés időszakot kivéve 1968 óta ez a klub neve, korábban a „Parmalat név felvétele viszont éppen olyan megbocsáthatatlan zsákutca volt, amelybe a jelenlegi vezetés éppen behajtani készül”. Mint fogalmaznak, „ez a klub, valamint Székesfehérvár és benne a generációk óta itt élő családok ezer szálon kötődnek az egykori sportélet zászlóshajójául szolgáló Videoton gyáróriáshoz. Szinte nincs is olyan család, akinek valamely hozzátartozója ne dolgozott volna ott!” Úgy vélik, a Videoton név több mint egy vállalkozás megnevezése,

önálló fogalommá, önálló brandé vált, amellyel azonosulni tudunk, ami a városhoz és hozzánk tartozik! Ebben a minőségében többé nem lecserélhető!

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Mint arról korábban beszámoltunk, Garancsi István tulajdonos ma jelentette be hivatalosan, hogy az idei év bajnokcsapata július 1-jétől MOL Vidi FC néven fog szerepelni. Az indoklás szerint azért hagyják el a Videoton nevet, mert velük „nincs szponzorációs együttműködésük”.

Cuki nevet kap a bajnok focicsapat

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint az egyesületet 2010 óta támogató MOL az új idénytől már névadó szponzorként áll a háromszoros bajnokcsapat mögé.„Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért - mondta a klub honlapjának Garancsi István tulajdonos.