Halálra vertek egy férfit egy budapesti villamosmegállóban

A vád szerint a sértett a 2015. júniusában a késő esti órákban együtt ivott egy ismerősével, majd később a XIV. kerületben felszálltak egy villamosra. A két férfi itt szólította meg a számukra addig ismeretlen 36 éves vádlottat és élettársát, akik éppen alkoholt fogyasztottak.

Beszélgettek, közben a vádlott és élettársa megkínálta a két férfit az általuk fogyasztott szeszes italból. Később mind a négyen leszálltak a Kerékgyártó utcai villamosmegállónál, ahol folytatták az italozást.

A sértett ennek során egyre ittasabb állapotba került, és emiatt többnyire a peron szélén lévő korlátnak támaszkodva állt, míg a többiek tőle kissé eltávolodva beszélgettek egymással.

Nem sokkal később a vádlott élettársa odament a korláthoz, a földön lévő üvegekből italt töltött magának, és közben beszélgetni kezdett a korlátnál álló sértettel, aki szexuális ajánlatot tett neki. 

A nő a férfi ajánlatán felháborodott, és a történteket elmondta a sértett ismerősének, aki számon kérte őt a viselkedéséért, majd többször meg is ütötte. 

Az ittas állapota miatt a sértett már ekkor a földre esett. Ezután elmondták a nővel tartó férfinak is a történteket, aki feldühödve elkezdte rugdosni és megtaposni a földön fekvő férfit.

A sértett az elszenvedett sérülések következtében rövid időn belül a helyszínen életét vesztette.

A sétett halálát okozó férfire tíztől húsz évig terjedő börtönbüntetést kért az ügyészség, emelett súlyos testi sértés miatt a sértett ismerősét is vádolják.

Jelenleg mindketten - más ügyben - jogerős szabadságvesztés büntetést töltenek.

(Képünk illusztráció)