Visszatérés: Vona Gábor új pártot alapít

Visszatérés: Vona Gábor új pártot alapít

Bejelentette, hogy hivatalosan is visszatér a politikába, és párttá alakul az általa létrehozott Második Reformkor Alapítvány.

A Vona Gábor által alapított Második Reformkor Alapítvány kilép a civil közélet kereteiből, és politikai párttá alakul – jelentette be alapítványa Facebook-oldalán csütörtökön a pártpolitikába visszatérő politikus.

Rögzítette, hogy jövőben is Második Reformkor (röviden: 2RK) néven folytatják, és a „reformkoriság” révén, ügyeket képviselve kívánnak politikai alternatívát teremteni, nem pedig ideológiák és oldalak mentén. Vona elmondása alapján a számos hazai párt közül egyik sem tudja képviselni közösségüket.

„Ki akarunk lépni a cinizmusból, csak a saját ügyeinkkel akarunk foglalkozni és hidakat építeni”

– fogalmazott az ex-pártelnök, leszögezve, hogy nem terveznek együttműködni a mostani ellenzéki pártokkal.

Vona Gábor az általa életre hívott Második Reformkor Alapítvány és közössége az elmúlt években sokat fejlődött, hálózatot építettek, sok munkát végeztek, valamint számos tartalmat alkottak, például videókat, és két online népszavazást is.

Mint mondta, csapatának tagjai külön toborzás helyett a saját elhatározásukból csatlakoztak hozzájuk, és az egyik legaktívabb civil szervezetté váltak.

Vona azt is kifejtette, hogy az elmúlt időszakban megérlelődött bennük egy remény, egy vízió, egy jövőkép, miszerint lehet még egy 21. századi reformkor Magyarországon. Ennek érdekében a saját politikai identitásukat szeretnék képviselni. A volt Jobbik-elnök szavai szerint

„ki kell hajóznunk a pártpolitika veszélyes vizeire”.

(Címlapkép: Vona Gábor - Youtube)