Visszavonul a válogatottságtól olimpiai bajnok vízilabdázónk

A 33 esztendős pólós 2002-ben mutatkozott be a válogatottban, melynek 2006-tól lett stabil tagja. A 2006-os belgrádi Európa-bajnokságon és az egy évvel későbbi, Melbourne-ben rendezett EB-n ezüstérmet szerzett a csapattal, legnagyobb sikerét azonban 2008-ban érte el, amikor megnyerte a pekingi olimpiát a Kemény Dénes által vezetett együttessel. Ugyanabban az évben még a málagai kontinenstornán is begyűjtött egy 3. helyet.

2011-től fogva lényegében folyamatosan sérülések gyötörték, így lemaradt az abban az esztendőben esedékes vb-ről, a 2012-es londoni ötkarikás játékokról is. Ezután visszatért a nemzeti csapatba, de néhány nappal a barcelonai világbajnokság előtt kiújuló gerincbántalmai miatt lemondta a válogatottbeli szereplést. 2015 decemberében Benedek Tibor hívására úgy döntött, visszatér, az idei év elején megrendezett belgrádi Európa-bajnokságot harmadikként záró alakulatnak is fontos láncszeme volt.

A riói olimpián több mérkőzésen is átlagon felüli teljesítményt nyújtott, a japánok elleni fölényes sikerből 5 találattal vette ki a részét, az ötödik helyért a görögökkel lejátszott összecsapáson pedig 3 alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

"Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott az olimpia és az ezt megelőző időszakban. Nagyon sokan biztattatok, ami erőt adott még akkor is, amikor már tudható volt, hogy nem szerezhetünk érmet ezen az olimpián. Egy bizonyos korszak most lezárul az életemben, mert most játszottam utoljára a nemzeti színekben. Egy része ilyenkor meghal a szívemnek, mert az itt eltöltött idő csodálatos és remek élményeket adott. Volt amikor nagyon szép eredményekkel jöhettünk haza, volt amikor kevésbé, de a Magyar Válogatottban vízilabdázni mindig megtiszteltetés volt számomra. Hálás vagyok, hogy volt lehetőségem így búcsúzni a válogatottól, és nem egy sérülés miatt kellett végleg lezárni ezt a korszakot. Lehet, hogy nem egy olyan eredménnyel térünk haza, amiért jöttünk, de legbelül mégis győztesnek érzem magam, hogy olyan edzőkkel dolgozhattam, akik bíztak bennem, felnézek Rájuk és tanulhattam Tőlük... Fantasztikus csapattársaim voltak, akiktől olyan dolgokat kaptam, amelyeket sosem fogok elfelejteni és életem végéig tartást adnak, segíteni fognak.

Köszönöm, hogy itt lehettem, köszönöm Nektek!"

- írta búcsúüzenetében közösségi oldalán az olimpiai bajnok vízilabdázó.