Így robbantották fel a toronyházat, hogy helyére felépüljön a Budapesti Atlétikai Stadion

Így robbantották fel a toronyházat, hogy helyére felépüljön a Budapesti Atlétikai Stadion

A VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházának lebontása a 2023. évi World Athletic - Atlétikai Világbajnokságra épülő Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésével összefüggésben történt meg. A projekt keretében az eddig ipari területenként ismert VITUKI és Duna-parti területének rehabilitációja, valamint a főváros számára egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg.

A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, partmenti gyalogos sétányok, kerékpáros utak, valamint hajóállomások is készülnek. A fejlesztéssel megvalósul továbbá a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig.

Korábban a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházási ügynökség arról tájékozatta az MTI-t, hogy a Budapesti Atlétikai Stadion építési projektjében a VITUKI eddig ipari területenként ismert telepének és Duna-parti területének rehabilitációja, valamint a főváros számára egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg.

A szerdai tájékoztatás szerint a 2023. évi atlétikai világbajnokságra megépülő Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésével összefüggésben robbantásos technológiával bontják el a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházát.

Ez így nézett ki csütörtökön.