Volánbusszal karambolozott a menekülő embercsempész

Egy embercsempész egy migránsokat szállító kisbusszal próbált elmenekülni a mezőőrök és a rendőrség elől, ám balesetet szenvedett.

Csütörtök reggel az ásotthalmi mezőőröket arról értesítették, hogy az erdő szélén egy olasz rendszámú kisbusz áll, nagy valószínűséggel migránsokra várva. A helyszínre siettek, ám a sofőr a járműbe pattant és megpróbált elmenekülni a helyszínről.

A mezőőrök a nyomába eredtek, ekkor már a rendőrök is csatlakoztak hozzájuk. Az embercsempész nem járt sikerrel: menekülés közben összeütközött egy menetrendszerinti járattal. Egy társával együtt kiugrott a járműből és az erdőbe futott, őket egyelőre nem sikerült elfogni. A mikrobuszban 35 illegális bevándorló tartózkodott, közülük többen megsérültek: volt akinek a keze tört el, volt, aki nyaki sérülést szenvedett.

Úgy tudjuk, a mikrobusz előtt egy külön gépjárművel haladt a csempészek két társa, őket sikerült elkapni. Információink szerint a csempészbanda minden tagja szerb állampolgár.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, amint megérkezik a válaszuk, cikkünket frissítjük.

Frissítés

Az esettel kapcsolatban a rendőrség az alábbi közleményt adta ki:

Az ásotthalmi mezőőrök kértek segítséget egy olasz honosságú Iveco típusú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől Ásotthalom külterületén 2015. szeptember 3-án 7 óra 33 perc körüli időben. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a járművet, amely menekülés közben egy autóbusznak ütközött az 55-ös főút 29-es kilométerének közelében. A két embercsempész elszaladt, a rendőrök még keresik őket. A kisteherautóban  35 illegális bevándorlót találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi sérült meg, a buszban anyagi kár keletkezett. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebb sérülést szenvedett.

A rendőrök a helyszínről előállítottak két szerb állampolgárt, akik a balesetet szenvedő embercsempész jármű előtt közlekedtek, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy ők is részt vettek a bűncselekmény elkövetésében. A rendőrök vizsgálják a szerepüket.