Volner: Orbán külföldre menekül a kínos kérdések megválaszolása elől

A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormánypártok megpróbálják ellehetetleníteni a parlamenti munkát.

Volner János erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a Házbizottság ülését követően beszélt.
    
Elmondta, a házelnök január 30-ára tett javaslatot a rendkívüli ülés megtartására, azonban pártja időpontváltozást kért arra hivatkozva, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök aznap Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozik Bécsben, így nem tud megjelenni az ülésen. A január 31-re vonatkozó kezdeményezésük nem kapott többségi támogatást, így Kövér László "adott egy alibit Orbán Viktornak" - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a kormányfő "külföldre menekül a kínos kérdések megválaszolása elől".
    
Volner János jelezte, a kormánypárti frakcióvezetők válaszaiból arra következtet, hogy a Ház nem tud határozatképes ülést tartani.
    
A jobbikos politikus mindkét esetet a demokrácia elleni támadásként értékelte.
    
Felidézte, azért kérték a rendkívüli ülés összehívását, hogy meg tudjanak vitatni egy a kormány migrációs politikáját vizsgáló bizottság felállításáról szóló javaslatot, az LMP és az MSZP frakciója pedig szintén jelezte, hogy saját kezdeményezéseiket szeretnék megtárgyalni az ülésnapon.

Mint ismert, a napokban derült ki, hogy a kormány titokban 2300 migránst telepített le, egy részüknek albérletet biztosított, sőt, mint kiderült, kormányhatározatot hoztak arról, hogy a migránsszervezeteket támogatni is kell. Ezt követően összeomlott a Fidesz kommunikációja, és bár próbálkoznak egy újabb Soros kampánnyal, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem tudják feledtetni korábbi hazugságaikat.