Volner János: Óriási a nyomás a kormányon

"Volt már hasonlóra példa, de ha így lesz, újra be fogjuk nyújtani, egészen addig, míg el nem fogadják. Óriási a nyomás a kormányon, hogy a letelepedési kötvények intézménye megszűnjön, a közvélemény-kutatások alapján még a Fidesz szavazóinak is mindössze kilenc százaléka ért egyet ezzel a biznisszel"

- mondta a jobbikos politikus a lapnak. Szerinte még a kormánypárti szavazók is látják, hogy ez Rogán Antalnak és baráti, ismerősi körének egy korrupciós mechanizmusa, amit Magyarország kárára működtetnek. Szerinte a nyomás hatására engedni fognak.

"Mi pedig azt szeretnénk, hogy ezután jogi garancia is legyen az alaptörvényben, hiszen már számtalanszor bebizonyosodott, Orbán Viktoréknak a pénz sokkal fontosabb, mint az ország érdeke."

Kifejtette: egyértelművé vált, hogy Vona Gábor lesz a kihívója Orbán Viktornak, és a Jobbik lesz a váltópártja 2018-ban a Fidesznek. Manapság az MSZP és a baloldal a politikai küzdelmekben láthatatlan, súlytalan, nincs igazán jelentősége annak, amit mondanak vagy tesznek. Az egész ország már a Jobbikot kezdi váltópártnak tekinteni.

Volner a közvéleménykutatási adatokra vonatkozó kérdés kapcsán azt mondta: a kutatásokból az derül ki, hogy stagnál a Jobbik támogatottsága, de az is nyilvánvaló, ha a párt eljut szavazási helyzetig, akkor azok az emberek, akik most ellenzik a kormány politikáját, megjelennek majd a Jobbiknál.

"Még azok a baloldaliak is a Jobbikra fognak szavazni, akik most még nem a mi szimpatizánsaink, egészen egyszerűen azért, mert óriási az igény a kormányváltásra, és meggyőződésem szerint ez csak nőni fog 2018 tavaszáig."

Elmondta: a Jobbik tavasztól a  munkabér emelésével kapcsolatos kérdésre koncentrál, céljuk, hogy egymillió aláírást gyűjtsenek össze hét uniós országból, "és el tudjuk érni, amire Orbán Viktor még kísérletet sem tett, hogy a magyar munkaerő bére emelkedhessen".

Emlékeztetett: a miniszterelnök soha semmilyen nemzetközi fórumon, egyetlen stratégiai szerződés aláírásakor sem szabta feltételül, hogy a magyar munkaerő bére kezdjen el felzárkózni. A kormány gazdaságpolitikájának következménye az olcsó és kiszolgáltatott munkaerő, a magyarok így egyre rosszabbul élnek, és a fiatalok közül egyre többen hagyják el Magyarországot.

A teljes interjút itt tekintheti meg.