Vona: a terrorizmus bevándorolt Európába

Nem az iszlám az ellenség, hanem az Európába bevándorolt terrorizmus. A kontinens megtelt.

Vona Gábor péntek délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Uniónak illetve Magyarországnak milyen feladatai vannak a terrorizmussal kapcsolatban. Válaszolt a Kovács Béla és a Novák Előd körüli fejleményekre is, melyek jelentős új mozzanatot nem tartalmaznak.
 
A Jobbik elnöke leszögözte, hogy pártja a szerdai terrorcselekményt barbár, aljas cselekménynek tartja, amely ellen minden politikai és civil szervezetnek fel kell lépnie. Vona Gábor úgy véli, hogy január 7-ével új időszámítás kezdődött Európában, új helyzet jött létre azzal, hogy a terrorizmus nem távoli országokban zajlik, hanem az „bevándorolt Európába”.
 
A politikus szerint bármilyen szörnyű, megrázó a szerdai tragédia, azt nem tudja mondani, hogy nem lehetett rá számítani, mert a biztonságpolitikai szakértők korábban felhívták a figyelmet arra, hogy exportálni fogják a terrorizmust. Úgy véli, hogy mindaz, ami Párizsban történik nem egy egyszeri esemény, hanem egy tendencia kezdete.

 
„Európa eddig nem tett semmit, homokba dugta a fejét, a társadalom biztonságérzetét hamis érvekkel próbálta fenntartani…” – fogalmazott a nemzeti radikális vezető.
 
Vona szerint Európának új válaszokat kell adni, de először fontos tisztázni a fogalmakat. A terrorizmussal kell szembenézni, nem az iszlámmal, nem az iszlám kultúrával, ellenkező esetben még súlyosabb nehézségek keletkezhetnek.

Európa és Magyarország is megtelt

A bevándorlással kapcsolatban elmondta, hogy Európa határaira ki kell tenni a megtelt táblát, mert a kontinens nem tud több idegent befogadni.

- Magyarországnak is válaszokat kell adni. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elhangzott "üres és hiteltelen" szavai nem jelentenek megoldást a problémára. Cselekvésre van szükség.  Ami megtörtént Franciaországban, az a jövő héten megtörténhet Nagy-Britanniában vagy Németországban, jövőre pedig Ausztriában, de ugyanúgy Magyarországon is. Mint fogalmazott: „Vigyázó szemeinket Párizsra kell vetni!”.

A Jobbik frakcióvezetője javaslatokat is tett, szerinte Magyarországnak egyértelművé kell tenni, hogy hazahívja a katonáit az ázsiai hadszínterekről és nem fokozza tovább a terrorveszélyt.
 
A pártelnök ismét felvetette, hogy társadalmi vitára, szakmai egyeztetésre van szükség a halálbüntetés visszaállításáról, amit ezúttal - a kiskorúak és idősek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetői mellett - a terroristákra is kiterjesztene. Elismerte ugyanakkor azt is, hogy a halálbüntetés nem biztos, hogy visszatart egy öngyilkos merénylőt, ezt azonban egy szakmai fórumnak kell eldöntenie.Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak is zéró toleranciát kell hirdetni a bevándorlással szemben, akkor is, ha ez jelenleg nem jelent akkora nehézséget, mint Nyugat-Európában. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a menekültáradattal kapcsolatban a déli határok polgármesterei szörnyű történeteket tudnak mesélni.
 
Figyelmeztet arra, hogy fennáll a veszélye annak, hogy Nyugat-Európa keletre tereli a bevándorlást, ezért Magyarországnak idejében rögzíteni kell, hogy ebben nem lesz Brüsszel partnere. Miközben százezrével hagyják el a munkakereső fiatalok Magyarországot, nincs szükség a bevándorlók tömegére, akik képtelenek beilleszkedésre.
 
Újságírói kérdésre válaszolva felelt a Kovács Béla ellen irányuló nem túl eseménydús fejleményekre. Mint mondta, alig várja, hogy az illetékes szervek tegyenek pontot az ügy végére. Vona Gábor saját magát vagy a pártját alkalmatlannak tartja arra, hogy kiderítse az igazságot, hiszen nem állnak rendelkezésére az ehhez szükséges eszközök. Szomorúnak tartja, hogy a nyílt kártyák kiteregetése helyett, csak sejtetések zajlanak. Ezért kérte az Országgyűlés ezzel foglalkozó nemzetbiztonsági ülésének a nyilvánossá tételét, amely azonban zárt maradt.
 
Az egyéb témák között előkerült Novák Előd és Rikárdó is. Vona szerint az elhíresült Facebook-bejegyzés olyan nagy vihart kavart, amire talán Novák sem gondolt, ezt azonban betudja az uborkaszezonnak. Úgy véli, hogy nem egy újszülöttről van szó, hanem egy társadalmi kérdésről, emlékeztet arra, hogy Novák Előd jó egészséget és az életben sok sikert kívánt Rácz Péter Rikárdónak.
 
A pártelnök szerint a cigányságon belüli népességrobbanás - főleg szociális és kulturális alapok nélkül - tényleges társadalmi problémát jelent, amiről korábban maga is nyíltan beszélt, nyilatkozott. Ezzel kapcsolatban érdemi vitára van szükség, nem pedig hisztériakeltésre, amely csak szükségtelen eseményeket eszkalál Magyarországon.
 
Végezetül Vona az USA és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodásról elmondta, hogy ennek aláírása esetén a legyengült Európát az Amerikai Egyesület Államok egyszerűen bekebelezheti. Mindent megfog tenni a Jobbik azért, hogy a magyar társadalmat mozgósítsa az egyezmény ellen.