Vona Gábor: a letelepedési kötvények árusítása biztonsági rést jelent az ország számára

A letelepedési kötvények körüli offschore hátterű zavaros biznisz Magyarország biztonsági rése a terrorizmus irányából.

A Jobbik elnöke szerint közös felelősség, hogy megfelelő védelmet tudjanak adni Magyarországnak Brüsszellel szemben. Abban az esetben támogatják a kormány, a kötelező betelepítést lehetetlenné tevő alaptörvény-módosítást, ha ezzel együtt véget vetnek a letelepedési kötvényekkel való üzletelésnek is.

Vona Gábor úgy fogalmazott: a letelepedési kötvények körüli offshore hátterű, zavaros biznisz Magyarország biztonsági rése a terrorizmus irányából. Félmegoldásokat pedig nem tudnak támogatni

a szegény migránsokat és terroristákat megállítjuk a kerítéssel, a gazdag migráns vagy terrorista meg jöhet.

A Jobbik elnöke nem szeretné, ha a vereség szélén álló Iszlám Állam harcosai magyar letelepedési kötvények vásárlásával jutnának be legális módon az országba. Példákkal támasztotta alá, hogy többek között a terroristák kiszűrését is szolgáló négyes szűrőrendszer könnyen kijátszható, akár hamis dokumentumok beszerzésével is.

Mint már beszámoltunk róla, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott négyszemközti megbeszélést az alaptörvény-módosításról kedden a parlamentben. A találkozót követő sajtótájékoztatón a legnagyobb ellenzéki párt elnöke elmondta: akkor tudják támogatni a javaslatot, ha a letelepedési kötvények értékesítése is megszűnik.

Komoly fejfájást okozott Vona a négyszemközti találkozón Orbánnak

A Jobbik elnöke a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti találkozón kijelentette, hogy a letelepedési kötvény-biznisz megszüntetése esetén fogja a frakciója támogatni az alaptörvény-módosítást. A párt mindenféle betelepítéstől szeretné ugyanis megvédeni az országot, a „gazdag migránsoktól, terroristáktól" ugyanúgy, mint a „szegény migránsoktól, terroristáktól".