Meddig alázza még a vörösiszap károsultakat a kormány?

Kepli Lajos, a Jobbik környezetvédelmi szakpolitikusa hétfői közleményében arra emlékeztetett, hogy a büntetőeljárás ilyen hosszú időn keresztül történő elnyújtása az igazságszolgáltatás megcsúfolása.

Mint ismert, a jobbikos képviselő vezette azt a parlamenti vizsgálóbizottságot amely már 2012-ben egyértelmű okokat és felelősöket nevezett meg az országgyűlés által elfogadott jelentésében.

"Nem elég, hogy felelősségre vonás nem történt, ráadásul a kármentesítés és a kártérítések kifizetése is közpénzből kellett megtörténjen, a felelősöknek egyetlen forintjába sem került a milliárdos károkozás"

- fogalmazott Kepli Lajos, aki mindezt elfogadhatatlannak tartja.

A jobbikos honatya a Fidesz-kormány erősen kampányízű akciójaként definiálta devecseri bejelentést, amely során arról döntöttek, hogy 70 millió forint értékben térítik meg a vörösiszap-tragédia károsultjainak jogerős vagyoni veszteségét.

"Megalázzák a károsultakat azzal, hogy aprópénzt szórnak közéjük, és a szavazatukat várják cserébe. A Jobbik a kezdetektől a felelősök vagyonának elkobzását, valamint a károsultak feltétel nélküli és teljes kártalanítását szorgalmazza. Ebből a jövőben sem engedünk"

- hangsúlyozta közleményében Kepli Lajos.