Webáruház és üzleti folyamatok kezelése egy platformon (x)

Webáruház és üzleti folyamatok kezelése egy platformon (x)

A digitalizáció és az internet térnyerésének hála az internetes vásárlás és a különböző webshopok jelenleg abszolút a virágkorukat élik.

Cikkünkben bemutatjuk, miért érdemes egy rendszerbe terelni a webshop kezelését cégünk egyéb folyamataival.

Webshop indítása ERP rendszerben

A multinacionális cégek mellett egyre több kis- és középvállalkozás hozza meg azt a döntést, hogy üzleti folyamatait egy rendszerben kívánja kezelni. Ez nem csoda, hiszen az egymástól elszigetelt szoftverek vagy táblázatok használata egy idő után nem biztosítja a cégen belüli megfelelő adatáramlás lehetőségét.

A D4S ERP rendszer kiváló megoldás lehet fejlődni kívánó vállalatok számára, hiszen változatos moduljainak kihasználásával olyan tevékenységek kezelhetők egy helyen, mint a beszerzés, a pénzügy, az értékesítés vagy éppen a HR.

Azoknak is érdemes megfontolni egy ilyen szoftver bevezetését, akiknek tervei között szerepel a közeljövőben egy vagy több webáruház indítása. Egy integrált vállalatirányítási rendszer ugyanis képes egy vagy több webshop működtetésére is, így akár az értékesítést, számlázást és a gyártás követését is meg tudjuk oldani egy rendszeren belül.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy az adatok továbbítása és manuális módon történő kezelése rengeteg munkaórát emészthet fel, amit egy ERP rendszer bevezetésével hatékonyan ki tudunk váltani. Ezzel nemcsak időt és költséget spórolhatunk, de a vállalat fejlődését is előremozdíthatjuk.

Milyen modulokat érdemes kombinálni a webshop használattal?

Webshopok üzemeltetése esetén kézenfekvő lehet bevezetni az értékesítés modult is, amelynek segítségével könnyedén kezelhetőek lesznek az online rendelések. A webshopba beérkező rendelések ugyanis automatikusan átkerülnek az értékesítés modulba, mindenféle manuális beavatkozás nélkül.

Kiemelten hasznos lehet a raktárkezelés modul is, ami lehetővé teszi, hogy a webshopban folyamatosan naprakész készletinformációk jelenjenek meg. Sokat ronthat a cégünk megítélésén, ha a vevők úgy adnak le rendelést, hogy valójában nincs a választott termékből raktáron. A raktárkezelés modul segítségével azonban elkerülhetjük ezeket a helyzeteket, hiszen automatikusan megjelenik a készlethiányról szóló információ.

Talán nem tűnik elsőre evidensnek a kontrolling modul bevezetése, pedig ez az a platform, aminek a segítségével elindulhat a cégünk a fejlődés irányába. Az itt generálható kimutatások és statisztikák ugyanis nemcsak a döntéshozatalt, hanem a további célok kitűzését is elősegíthetik.

Egy modern szervezet titka

Egy ERP rendszer nemcsak az üzleti folyamatok felturbózásához, de egy webshop tökéletesítéséhez is kiváló lehet. Ha szeretnéd mielőbb növelni vállalkozásod eredményeit, érdemes elgondolkodni az üzleti folyamatok egy rendszerbe való terelésén. A zökkenőmentes működéssel a stressz is nagyban csökkenhet, illetve egyes kockázatok is hatékonyan kiküszöbölhetők.