Z. Kárpát Dániel: A magyar munkavállalókat kell előnyben részesíteni!

Z. Kárpát Dániel: A magyar munkavállalókat kell előnyben részesíteni!

A jobbikos politikus parlamenti felszólalásában béremelési alapot követelt a magyar kis- és középvállalkozásoknak, és számon kérte a kormányt a szervezett vendégmunkás import miatt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok képviselője parlamenti felszólalásában egy fontos problémára hívta fel a figyelmet. Szerinte az, hogy a Fidesz-kormány minisztériumai illeszkedni próbálnak a hétéves uniós ciklusokhoz, nem mehet el odáig, hogy minden tárca 10 évre tervez úgy, hogy csak a ciklus végén próbálja megvalósítani a terveit, és ennek következtében eltelik három év úgy, hogy semmit nem tesznek le az asztalra.

Olyan pénzügyi alapra van szükség, amiből a magyar kisvállalkozók növelhetik a dolgozóik bérét.

A konzervatív képviselő szerint olyan bérfejlesztési alapra volna szükség az uniós források egy részéből, ami a hazai kisvállalkozókat támogatja. A helyi munkaerő előnyben részesítésének fontosságára is felhívta a figyelmet.

A vendégmunkás szabályozással kapcsolatos vitában ne az derüljön ki, hogy önöknek nincsen más koncepciójuk, minthogy az alacsony bérekkel versenyeznek a nemzetközi térben, és a kényszerből kivándorolt százezreket pótolják vendégmunkásokkal.

A magyar aktivitási rátában még van tartalék, százezres tartalék – fogalmazott a Jobbik politikusa, a "majdnem kontroll nélküli, szervezett vendégmunkás-import" elutasítását sürgetve, mondván, különben a magyar családok járnak végül rosszul. Z. Kárpát Dániel garanciákat követelt a kormánytól.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)