Konténervárosok helyett bérlakásprogramot és bérrendezést sürget a Jobbik

Konténervárosok helyett bérlakásprogramot és bérrendezést sürget a Jobbik

Külügyminiszeri szinten hangzott el a napokban az, hogy a magyar gazdaság felpörgetését további vendégmunkások szervezett importjával képzeli el a Fidesz-KDNP

- idézte fel Z. Kárpát Dániel Tiszaújvárosban Szijjártó Péter múlt héten Belgrádban tett kijelentését.

A magyar külügyminiszter akkor közölte, a legutóbbi hat után most újabb hét olyan jogszabályt fogadott el a kormány, amely lehetővé teszi, hogy a külföldi szakképzett munkaerő beáramlását az országba.

A Jobbik alelnöke szerint itt a térségben élők tökéletesen tudják, milyen egy konténerváros, de az is látják, hogy konténervárosok helyett, egy országos bérlakásprogramon keresztül képzeljük el a magyar jövőt. 

Hatalmas a kontraszt a kormány világa és a mi világunk között. A kormány útját sorsukra hagyott devizahitelesek, kényszerből külföldre vándoroltak és olyan honfitársaink övezik, aki külföldi munkavállalással törlesztik az itteni devizahitelüket

- mondta Z. Kárpát Dániel, aki szerint a Jobbik A mi várunk nevű, állami hitelből megvalósítható bérlakásprogramja megfizethető lakhatási lehetőséget teremt, de ehhez jönne még a megalázóan alacsony magyar bérszínvonal rendezése is.

És egy elszámoltatási procedúra után hadat üzenünk azoknak, akik a magyarok jövőjét vették el

- jelentette ki a jobbikos képviselő, aki ezután átadta a szót Bíró Lászlónak, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének.

Borsod megye 6-os választókerületének ellenzéki jelöltje szerint a megye legnagyobb problémája az elvándorlás, és a Jobbik már megkezdte az egyeztetést a térségben élőkkel, főleg a fiatalokkal, a visszaköltözés lehetőségeiről.

Tény és való, hogy nagyon sok embert a devizahitel üldözött el az országból, de az egyetlen dolog, amiben lehetne bízni, az a kormányváltás

- jelentette ki Bíró László.

A Jobbik jelöltje arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a NER oligarchái az állandó túlárazások mellett folyamatosan szivattyúzzák ki a pénzt, fontos feladatnak nevezte az Európai Ügyészséghez való csatalakozást.