Z. Kárpát: A Jobbik kidolgozta lakhatási támogatási programját

Z. Kárpát: A Jobbik kidolgozta lakhatási támogatási programját

Lakhatási támogatási rendszert dolgozott ki a Jobbik; ezt kívánjuk keresztülvinni a rendszeren a következő hetekben

- jelentette be Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint azért van szükség a javaslatukra, mert a "tétlen és sokszor teljes mértékben hozzá nem értő orbáni lakhatási politika" miatt az albérletárak az egekben vannak. Rámutatott, a budai oldalon a teljesen átlagos lakótelepi övezetekben

már találni 175 ezres díjat igénylő albérleteket.

Az ősz folyamán a rezsiszámla várható brutális emelkedésével pedig magyar dolgozók, családok tömege kerülhet kilátástalan helyzetbe - fűzte hozzá.

A párt programja kapcsán Z. Kárpát kifejtette:

A Jobbik azt javasolja, hogy ahol az albérlet százezer forint feletti, olyan lakhatási támogatási rendszer szükséges, amely első körben 25-50 ezer forinttal tudja segíteni azokat, akik irreális költségekkel szembesülnek.

Mindezt pedig egy online rendszeren keresztül, adójóváírás formájában képzeljük el - ismertette az ellenzéki politikus.

Z. Kárpát elmondta, nem csupán az albérlőkre szűkítik elképzelésüket, hanem aki érdemben magasabb rezsiköltségekkel szembesül, mint a korábbi hónapokban, egy szorzó alapján szintén részese lehet ezen támogatási rendszernek.

Az ehhez felhasználható költségvetési forrást illetően leszögezte, csak az év első felében sok-sok százmilliárd forinttal több áfát többet szedett be a magyar kormány a tervezettnél. 

A pluszban beszedett adóösszeg egyötödére sem lenne szükség ahhoz, hogy egy lakhatási támogatási rendszer keresztülvihető legyen

- hangsúlyozta, megjegyezve, hogy tehát megvan ennek a költségvetési lába.

A Jobbik politikusa arról is beszélt, hogy egy katakárosultakat támogató javaslatcsomagot szintén kidolgoztak, ahogy egy négypontos rezsicsomagot is letettek az asztalra.

Most pedig a lakhatási fronton frissítjük fel és hozzuk be azokat az új javaslatokat, amelyek kimondottan a válsághelyzetben képesek tompítani a negatív hatásokat, és képesek a magyar családokat a szülőföldön való boldoguláshoz segíteni

- tette hozzá a jobbikos képviselő, aki komolynak látja a veszélyt "az elharapózó költségek tükrében" nagyon sok család dönthet úgy, hogy akár Nyugat-Európában próbál szerencsét a magasabb bérszínvonal miatt.

Érvelése szerint ezért ennek a kényszerű kivándorlásnak is szeretnék elejét venni, hiszen a lakhatási programjuk is arra törekszik, hogy mindenki itthon találhassa meg a számítását - zárta szavait Z. Kárpát Dániel.