A Jobbik szerint a bankok és a multik is segíthetnének a bajba jutott munkavállalókon

A Jobbik szerint a bankok és a multik is segíthetnének a bajba jutott munkavállalókon

Az Orbán kormánynak volt ideje arra, hogy éjfél előtt egy perccel megerőszakolja a választási törvényt, volt ideje arra, hogy a nemzeti ünnepen több milliós bírsággal sújtsa Jakab Pétert az igazság kimondásáért, volt energiája arra is, hogy bankoknak és multiknak kedvezzen, csak egy valamire nem volt ideje, hogy a munkavállalók létérdekeivel foglalkozni.

- jelentette ki Z. Kárpát Dániel online sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt most nagyon sokan kerültek elképesztő bizonytalanságba.

A turizmusban és a vendéglátóiparban dolgozók vagy már nem is kapnak fizetést, vagy annak összege jelentősen csökkent, miközben számláikat ugyanúgy kell fizetniük, mint korábban.

- mondta Z. Kárpát Dániel, aki szerint a Jobbik által kidolgozott magyar munkahelyvédelmi alapba minden olyan multinacionális céggel és bankkal befizettetnének pénzt, amelyek az elmúlt években rekordprofitokat értek el Magyarországon.

Éppen ezért elszántak vagyunk, hogy jövő héten a parlamentben artikuláljuk a bajba jutott honfitársaink létérdekeit, hiszen ha ezekre a problémákra nem talál megoldást a kormány, akkor az nem nevezheti magát sem nemzetinek, sem kereszténynek, sem pedig jobboldalinak.

- zárta sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.