Jobbik: Ne fizessenek személyi jövedelemadót a minimálbért keresők!

Jobbik: Ne fizessenek személyi jövedelemadót a minimálbért keresők!

A Jobbik a költségvetési vita során két csomagot is benyújt a parlament elé. Az egyik egy munkavállalói, amely a dolgozó, adófizető magyar emberek érdekében kerül az asztal, a másik pedig a jövőt védi, amely a valódi emberek, valódi problémáival foglalkozik - jelentette be Z. Kárpát Dániel szerdai online sajtótájékoztatóján. 

A Jobbik alelnöke úgy véli: a kormány dübörgő gazdaságról szóló elméleteit már önmagában minősíti az a tény, hogy a magyar munkabérek a legalacsonyabbak az egész régióban.

"Hiszen miközben multikat, nagy cégeket, bankokat és oligarchákat kedvezményeznek, az egyszerű magyar dolgozók kívül maradnak az érdeklődési körükön"

A Jobbik ezért ismét benyújtja azt a javaslatát, miszerint a minimálbér vagy az akörül keresőknek ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük - mondta a politikus.

"Vissza szeretnénk építeni az összes elvett cafeteria elemet, valamint visszajuttatni a kieső munkabérek legalább 80 százalékát azoknál, akik már elvesztették az állásukat, vagy pedig most van veszélyben az álláshelyük"

- mondta.

A fiatalok kapcsán a Jobbik továbbra is egy állami hátterű bérlakás-építési programot követel, amely - mint mondta - a "Mi várunk program alapján már kimunkálásra került". Hozzátette: 

"Ezen belül egy osztrák mintájú, szociális pontrendszer alapján figyelünk arra, hogy bérlakáshoz minél hamarabb juthassanak azok, akik nehéz helyzetből, életüket monst elkezdvén, fiatalként igen kevés támogatásra jogosultak."

Emellett a párt azt szeretné, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt - oktatásban és egészségügyben - dolgozók sokkal könnyebben juthassanak a piaci árak feléért, harmadáért bérlakáshoz. 

Végezetül - lengyel példa alapján - Z. Kárpát Dániel szerint el kell gondolkodni azon, hogy 29 éves kor alatt szintén ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni. Mint modnta:

"Ez egy olyan motivátor lehet, amely ha gesztus értékkel is, de azt üzeni a fiatalok számára, hogy Magyarországon van jövő"