Lázár szerint elég a rendőrség a határvédelemhez

A jobbikos politikus arról beszélt, hogy egy, az illegális bevándorlásról szóló szegedi sajtótájékoztatója közben migránsok egy csoportja a közelükben ült be gyrosozni - a képviselő szerint ez azt mutatja, hogy a határvédelem nem teljesít megfelelően.

Mint mondta, a helyi jobbikosok folyamatosan érzékelik a "szivárgást", a táborokból kiáramló közel-keletiek száma pedig egyre nő a közterületeken. Z. Kárpát Dániel szerint a rendőrség és honvédség bármennyire is jól teljesít, önmagában nem érhet fel egy önálló határőrséggel.

Válaszában Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, az illegális bevándorlás valóban egyre nagyobb nyomást jelent, de a kormány helytállt a feladatban, és ezért a német sajtóban sokat támadják őket.

Elmondása szerint a kerítés, a mellette lévő katonák és rendőrök, valamint a jogi környezet elegendő a védelemhez, a rendőrségen belül pedig külön határőr századok jöttek létre. A miniszter ezzel reagált a határőrség visszaállítására, tehát az Orbán-kormány láthatóan nem akarja visszaépíteni a Gyurcsány-kormány által megszüntetett szervet, helyette inkább a rendőrségre bízzák a feladatot. A Jobbik szerint ez nem elegendő.