Válságkezelés: lakhatási támogatásra tett javaslatot a Jobbik

Válságkezelés: lakhatási támogatásra tett javaslatot a Jobbik

Miközben Orbán Viktor miniszterelnök és csapata lassan már az egész univerzummal és a teljes galaxissal látszatháborút vív, Magyarországon a családok több mint fele nyilatkozott úgy, hogy vagy egészében, vagy legalább részben kiesett a bevétele – hívta fel a figyelmet Z. Kárpát Dániel egy pénteki online sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke rámutatott, hogy nem csupán az egyetemisták kényszerültek tömegesen elhagyni az albérletpiacot, hanem a turizmus leállása miatt az ezzel kapcsolatos szolgáltatások bevételei is mind megszűntek.

Az ellenzéki párt egy állami alap felállítására tesz javaslatot a kormánynak, melyből a kormányhivatalok irányítása alatt lakhatási támogatást biztosítanának a válság miatt erre szorulóknak. Z. Kárpát Dániel ismertetése szerint az albérleti szerződés bemutatásával minden, arra jogosult család igényt tarthatna egy bizonyos mértékű pénzügyi támogatásra, ugyanakkor nem csupán szociális alapú támogatást vezetnének be, hanem a munkahelyfenntartás érdekében kamatmentes hitelt is felkínálnának.

A jobbikos politikus emlékeztetett, hogy a párt a Mi Várunk Otthonteremtési Program keretében évek óta szorgalmazza egy történelmi mértékű bérlakásépítési-program elindítását, melynek keretében évente 5-10 ezer bérlakást építenének fel olyan konstrukció formájában, hogy az azokat bérlők néhány év elteltével bekerülési költségen meg is vásárolhassák az adott ingatlant.