Zöld Válasz: ez a szilveszter méltó lesz az idei felelőtlen állatvédelmi politikához

A Zöld Válasz Egyesület továbbra is egy rendezett, szabályozott állatvédelmi törvényt szorgalmaz.

Felidézik:

az állatvédelmi szervezetek tavaly is arra figyelmeztetettek, hogy a petárdázás, illetőleg a pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai sokkoló hatással vannak háziállatainkra, és azok megriadva, akár 10 kilométert is megtehetnek félelmükben.

Ennek ellenére január 3-án már több mint 600 elveszett kutyát kerestek, amiknek egy része soha nem is került elő. Sőt, sok olyan esetről is hallhattunk, hogy a kutyák menekülés közben fennakadtak a kerítésen, és ott pusztultak el.

"Egyesületünk idén is hangsúlyozza, aki petárdázik, az felelősséggel tegye, mint ahogy a gazdik is tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a háziállatok átvészeljék ezt a számukra veszélyes időszakot. A megelőző intézkedések közé tartozik az állatok azonosításának biztosítása is, és ha már nincs chip a kutyusban vagy a cicában, akkor legalább egy bilétát tegyünk az állat nyakába"

- olvasható a közleményben. 

A Zöld Válasz nem ment el amellett sem, hogy bár idén is számos, az egész társadalmat megrázó állatkínzásos eset vált ismertté,

mégsem sikerült elérni, hogy a kormányzat szigorítsa az állatvédelmi törvényt, hogy valóban elrettentő büntetést, letöltetendő szabadságvesztést kapjon az, aki egy állatot megkínoz, vagy elpusztít.

Letöltendő fogházra ítélték Fülöp kutya kínzóit. Az állatbarátok mégis felháborodtak

Az állat nyakára tartói egy zsinórt tekertek olyan szorosan, hogy az átvágta a bőrét, megsértette a légzőszerveit, Fülöp feje felismerhetetlenségig eltorzult. Áprilisban vették le állatvédők a szerencsétlen kutyát a zsinórról,Nagycserkeszen. Országos összefogással próbálták az állatszeretők megmenteni Fülöp életét. Több mint 700 ezer forintot fordítottak a gyógykezelésére, de a megkínzott kutya elpusztult.

A Zöld Válasz Egyesület továbbra is egy rendezett, szabályozott állatvédelmi törvényt szorgalmaz, és ennek reményében várja a 2018-as évet.