Ő sem bírta tovább a hazudozást: az Origo fotórovatának a vezetője is felmondott

Nem egyszerű feladat kiépíteni a kádári pártsajtót 2017-ben.

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban” – fogalmazott Ostyáni a 24.hu-nak, utalva arra, hogy pártállami sajtó egyszerűen meghamisította a beszámolókat a hétvégi civil tüntetésekről, és a képeik helyett a Fidesz-székházából készített fotók szerepeltek a riportokban. A cél az volt, hogy lejárassák a megmozdulást, és hogy a pártállami sajtó fogyasztóit arról tájékoztassák, valójában a vártnál megint kevesebben voltak tüntetni Orbán Viktorék ellen.

Jellemző, hogy az összes álhírportál (Lokál, 888.hu) megjelentette ugyanazt a fotót, csak minduntalan más szerző nevével.

Az Origo fotórovatának senki nem szólt, hogy a képeiket lecserélik a ki tudja honnan származó, összesen négy „szerző” neve alatt futó fotókra. Ostyáni János rovatvezető a 24.hu-nak elmondta, hogy vállalhatatlannak tartja a történteket, ezért - Kovách Márta szerkesztőségi asszisztenssel egyetemben - kedden beadta a felmondását, hozzátéve: eddig is sok minden zavarta az Origo szerkesztőségében, de úgy gondolta, a fotórovat munkáját ezek nem érintik.

Kedden számolt be lapunk arról, hogy a Habony Árpád sajtóbirodalmának legalját képező Ripostból is lelépett az egyik szerkesztő, miután elege lett a vállalhatatlan hazudozásokból.

Nem egyszerű feladat kiépíteni a kádári pártsajtót 2017-ben.