Gundel Takács szerint vállalhatatlan, ami a Tényekben folyik

A sportriporter a Vajna2-vel is tárgyalt.

"Lassan sehová sem tud elmenni dolgozni egy sportriporter vagy egy műsorvezető, mert csaknem minden médiumot behálóz a politika, ezzel pedig nagy dilemma elé állítják a munkatársakat"

- mesélt keserű tapasztalatairól Gundel Takács Gábor a beszélgetős műsorában.

Hozzátette: ő mindig igyekezett magát távol tartani a politikától, azt gondolta, amíg ő nem szól bele ilyen dolgokba, az ő műsorait is békén hagyják. Köztévés élményei rávilágítottak, mekkorát tévedett.

Fakulnak az emlékek?

Meglepő módon azonban a beszélgetésben nem arra az esetre utalt, ami miatt végül, korábbi saját bevallása szerint felmondott - tudniillik, hogy a köztévé munkatársai letiltották egy játékos előzetesen már jóváhagyott részvételét a Maradj talpon! vetélkedőben, mert jobbikos képviselő.

Kitiltották a Maradj Talpon-ból, mert jobbikos

Varga Dániel hétfő esti Facebook-bejegyzésében tette közzé megdöbbentő történetét. A fiatalember nemrégiben jelentkezett a Maradj Talpon-ba, elmondása szerint a castingon "mindenki nagyon kedves volt", a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz.

A HírTV-nek csupán a műsor kreatív producerének személyi okokból történő elbocsájtását, illetve Habony Árpád háttéremberének szereplési lehetőségét említette.

Gundel Takácsot az aktuálpolitikában az egyre mélyebbre süllyedő közbeszéd, illetve a félelemkeltés zavarja a legjobban, és bár elvi kérdésnek tartja, hogy el kell menni szavazni, de tévésként szerinte senki sem politizálhat, pláne nem úgy, ahogy azt mondjuk a DK-ban parádézó Vágó István teszi.

Szakmaiatlan a Hörcsögtévé riportműsora

A műsorvezető elismerte, hogy egy lehetséges vetélkedős szerződés kapcsán tárgyalt az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-vel, ám leszögezte: vállalhatatlannak tartja, ami a Tényeknél folyik.

Szerinte sem politikai, sem szakmai szempontokból nem jöhetne le például a "Soros György megölte volna az anyját" című anyag, vagy a többi ferdítés.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a csatornánál dolgozó műsorvezetők nem feltétlenül osztják a híradó véleményét, szerinte nem kell általánosítani.

Gundel Takács a Maradj talpon!-ból kizárt jobbikos miatt mondott fel

Januárban okozott botrányt, amikor kiderült, hogy a kormányzat házi csatornájaként működő köztévén futó Maradj talpon! című kvízműsor válogatóján egy fiatalember, Varga Dániel átment, közölték vele, hogy számítanak rá, majd két nappal a felvétel előtt telefonon visszamondták szereplését "a munkája miatt". Varga a csepregi önkormányzatban képviselő a Jobbik színeiben, illetve a párt országgyűlési frakciójánál tanácsadó.