A kormány egyszerű recepttel orvosolja az elvándorlás problémáját: azt mondja, hogy nincs is

Végre nem csak az ellenzéket foglalkoztatják a kivándorló magyarok, a választások után a kormány is hozzányúlt a témához.

Legalábbis kommunikációs szinten: egyre világosabb, hogy az irányvonal a probléma letagadása.

Tegnap Böröcz László Fitelitas-elnök beszélt arról a Magyar Hírlapnak adott interjújában, hogy szerinte a kormány teljesítményét látva már most annyian térnek haza, mint amennyien elvándorolnak, sőt amondó volt, hogy  programot sem kellene indítani a kint élők hazacsábítására, legfeljebb gyártani néhány kiadványt, hogy mindenki lássa, hogy szárnyal itthon a gazdaság, ráadásul a közbiztonság is jobb, mint nyugaton, amivel nyilvánvalóan arra utalt a fiatal politikus, hogy itt nem robbantanak és erőszakolnak meg mindenkit a négerek.

A Fidelitas elnöke szerint már most annyi fiatal tér vissza Magyarországra, mint amennyi elvándorol

Ugyanannyian költöznek haza Nyugat-Európából, mint ahányan kivándorolnak. A kint élők hazacsábítására már kormányzati program sem szükséges, mivel a javuló gazdasági mutatók miatt egyre többen jönnek haza. Egy alternatív magyar valóságról a Fidelitas elnöke, Böröcz László adott interjút a Magyar Hírlapnak.

Most egy másik kormányközeli napilap, a Magyar Idők cikkezett arról, hogy a külföldön dolgozó magyarok száma egyáltalán nem jelentős, mindössze 325 ezer, románból például nyolcszor ennyi dolgozik külföldön.

A lap az Eurostat adataira hivatkozik,  a Portfolio viszont nemrégiben 600 ezerre becsülte a kint dolgozó magyarok számát, hozzátéve, a valós szám ennél is nagyobb lehet.