3-0: A Kúria is Kishantosnak adott igazat!

"Nagyon boldog vagyok! Ennek a döntésnek nagy jelentősége van, hiszen a Kúria az ország legkomolyabb jogi intézménye, amely most kimondta, hogy a minisztérium valótlanságokat állított rólunk"
- nyilatkozta lapunknak Ács Sándorné.
 
Az Alfahír telefonon érte utol Kishantos ügyvezetőjét, aki némi gúnnyal úgy fogalmazott,
hogy hálával tartozik az FM azért, hogy az első- és másodfokú elmarasztaló ítélet után a Kúriához fordult,
mert így most már a legmagasabb jogi grémium előtt is kiderült az igazság, hogy az agrártárca megsértette Kishantos jó hírnevét.
Bitay Márton Örs tehát valótlanul állította, hogy Kishantos megkárosította volna a magyar államot, illetőleg hogy bérleti díj elmaradása volt. A Kúria kimondta azt is, hogy az ökogazdaság nem vállalt a szerződésében olyan fejlesztéseket, melyeket aztán ne teljesített volna.
Ács Sándorné értetlenségét fejezte ki, amikor arról beszélt, hogy attól még, hogy a kormány nem akarta meghosszabbítani Kishantos Nonprofit Kft. bérleti szerződését,
a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) kötelessége lett volna a különleges rendeltetésű földterület megóvása.
S mivel ezt elmulasztotta, sőt biztonsági szolgálattal védte a biogazdaság elpusztítását, ezzel az NFA okozott anyagi kárt a magyar államnak.
 
Bitay Márton Örs

Nem adtuk fel a harcolt!

- szögezte le Ács Sándorné, majd emlékeztetett, hogy a Kishantos által kezdeményezett másik per is folyamatban van, januárban lesz a következő tárgyalási nap.
 
A Greenpeace Magyarország közleményben reagált a hírre, mint írták: ezentúl is bátran kiállnak Kishantos mellett, amit ezekre a hamis állításokra alapozva fosztottak meg földbérleti jogától.