A kormányt nem érdekli a Balaton fejlesztése

Drasztikusan, egyharmadára csökken a Balaton Fejlesztési Tanács központi költségvetésből származó fejlesztési forrása.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a Parlamentben és sajtótájékoztatókon is több alkalommal kiállt a Balaton érdekei mellett, és sürgette a fejlesztési források megnyitását, szavai azonban láthatóan süket fülekre találtak. Kitér továbbá arra is, hogy több alkalommal felhívták rá a figyelmet, hogy amíg a Balatonnak nem lesz valódi gazdája, mely összefogja a fejlesztési irányokat, addig nem lesz látványos fellendülés a Balaton-parti turizmusban.

Kepli Lajos a napokban napirend utáni felszólalásában a Parlamentben is jelezte, hogy már kézzelfoghatóak a problémák, hiszen a 2014-es vendégéjszakák számának növekedése az összes hazai régió közül a Balatonnál volt a legalacsonyabb. Számára elfogadhatatlan, hogy a Balaton bármely turisztikai felmérésben is az utolsó helyen szerepeljen.

Ezért felszólította a Fidesz-kormányt, illetve személyesen Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkárt és a balatonfüredi választókerület egyéni országgyűlési képviselőjét, hogy a kampánycélú osztogatások helyett lépjenek a tettek mezejére! A politikus azt szeretné, hogy képviselje valóban a Balaton régióban élők érdekeit, állítsák valódi fejlődési pályára a balatoni turizmust! Felháborítónak tartja továbbá, hogy a kormány és Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke között fennálló ellentét miatt az egész régiót büntetik a fejlesztési források csökkentésével.

A Jobbik továbbra is kiáll a kerékpáros turizmus, a kormányprogramunkban kidolgozott egészségturizmus, valamint a horgászturizmus és a vízi sportok hatékony fejlesztése mellett, melyekkel biztosítani lehetne a tó körül élők biztos éves megélhetését. Kormányra kerülve pedig mindent megteszünk azért, hogy egyik legnagyobb nemzeti kincsünk, a Balaton megkapja a méltó figyelmet.