Navalnij Instagramon jelezte, hogy jól van

Navalnij Instagramon jelezte, hogy jól van

Először adott életjelet magáról az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij, akit múlthónapban mérgeztek meg. Az Instagramon közzétett fotó alatt azt írja, hogy most már képes önállóan lélegezni, de ezen kívül semmire sem képes.

A politikust ellátó berlini Charité kórház tegnap közölte, hogy az állapota folyamatosan javul Navalnijnak, akit az orosz titkosszolgálat által előszeretettel használt idegméreggel, a Novicsokkal mérgeztek meg. Ezt a német, a svéd és a francia laborok vizsgálata is kimutatta.

Augusztus 20-án ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, a Moszkvába tartó repülőn rosszul lett. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves politikust az ottani kórházba szállították. A Der Spiegel beszámolója szerint a támadók arra számíthattak, hogy az ellenzéki politikus út közben, a repülőn életét veszti. Halálát csak az akadályozta, meg, hogy a pilóta rögtön leszállt a legközelebbi repülőtéren, és az orvosok azonnal az atropinnal kezdték meg kezelését.

A kómában lévő politikust augusztus 22-én Berlinbe szállították a Charité egyetemi klinikára a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében.