Egy felelős kormány ezeket a kérdéseket már megoldotta volna

A Jobbik folytatja az utcai politázálást, mindenki véleményt nyilváníthat.

Novák Előd kiemelte, hogy a Jobbik volt az egyedüli párt, amely módosító javaslatot nyújtott be az Orbán-kormány népszavazást akadályozó törvénye ellen, majd hozzátette, ebben a kormányzati ciklusban így esély sincs arra, hogy az Alaptörvényt megváltoztassuk. 

Becsüljük meg azt, aki tisztességesen ledolgozott egy életet!

A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és adatgyűjtés is sokkal inkább Kubatov Gábor örömét szolgálja, mint a magyar emberek véleményének érdemi kinyilvánítását segítené elő – utalt a jobbikos honatya a legutóbbi veszprémi választásokon egyébként már kevésbé hatékony Kubatov-listára.
 
Novák Előd aláhúzta, hogy a Jobbik – más eszköz híján – az utcai politizálást folytatva aláírás gyűjtési akcióba kezdett, ami egyfajta utcai és internetes szavazás is egyben. Hiszen négy általunk fontosnak ítélt kérdésben vagyunk kíváncsiak az emberek véleményére, persze az eredmény nagyjából borítékolható, de nem mindegy, hogy hány százezer ember fogja aláírásával megerősíteni a válaszokat – magyarázta a radikális párt politikusa.
 
Leszögezte, hogy szükség van a férfiak számára, a 40 éves munkaviszonyt követően, kedvezményes öregségi ellátás biztosítására. Ezzel kapcsolatban kijelentette: egy harminc éves férfinek a várható életkora a statisztikai hivatal jelenlegi adatai szerint hatvanhárom és fél év, míg a nyugdíjba vonulás 65 éves kortól lehetséges, tehát a mi korosztályunk papíron meg sem éli a nyugdíjkorhatárt. 
 
Meglátásunk szerint 55-60 éves kor feletti férfi nagyon nehezen talál magának újból munkát, ha elveszítette a munkáját, ezért is lenne fontos a Jobbik javaslatának az elfogadása – figyelmeztetett Novák Előd. Ezzel párhuzamosan további szempontokra is felhívta a figyelmet: a nyugdíjba vonulók álláshelyeit a piac feltöltené fiatalokkal, így csökkenne a pályakezdők közti munkanélküliség, illetve a kivándorlási hajlam, illetve a munkát nem találó állampolgárok utáni szociális költségvetési kiadás is.
 
Ugyanakkor ezzel csökkenne a közmunkán élők száma, így a közmunkaprogramokon is spórolhatna az állam – állapította meg a jobbikos honatya.
 
Aki tisztességesen ledolgozott egy életet, azt becsüljük meg – jelentette ki Novák Előd. 
 
Ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, ha már a nőknek biztosított a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazási lehetőség, akkor az esélyegyenlőség alapján, a férfiak számára is meg kívánjuk teremteni ezt, a nemek közti diszkriminációt nem tartjuk elfogadhatónak – tette még hozzá.
 
Folytatjuk az utcai politizálást, mert látni kell, hogy a Fidesz többség olvasás nélkül lesöpri azokat a javaslatainkat, amelyeket az élet végül mindig igazol – osztotta meg a következtetéseit Novák.
 

A háború nem fog megállni a magyar határnál

Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei és Pest megyei regionális igazgatója az aláírás gyűjtési akció kapcsán úgy fogalmazott: mindenkit arra buzdítunk, hogy keressen minket interneten vagy a standoknál, nemcsak azért, hogy beikszeljék erre a négy kérdésre a választ, hanem hogy legyen mód megbeszélni ezeket a kérdéseket. Ugyanis ezek olyan témák, amelyek gyakorlatilag minden magyar állampolgárt érintenek, és az, hogy erről egy politikai párt akciója kapcsán lehet véleményt formálni az elég nagy probléma, hiszen egy felelős kormányzás esetén ezek a kérdések fel sem merülnének – jelentette ki a politikus.
 
Fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy egy külön íven gyűjtik azon szimpatizánsok elérhetőségeit, akik szeretnének a továbbiakban híreket, értesítéseket kapni a Jobbik programjáról – utalt ezzel a Kubatov-lista visszaéléseire.
 
A békével, a semlegességgel kapcsolatban felidézte, hogy sem nagyszüleink, sem szüleink nem hitték volna, hogy az általuk megtapasztalt történelmi keret eltűnhet, összeomolhat majd. Így jött el 1989; semmi nem úgy történt, ahogy szerettük volna, de egyetlen dolgot mégis kijelenthetünk, minden megváltozott egy pillanat alatt – jegyezte meg Császárné Kollár Tímea. 
 
Senki ne gondolja azt, hogy a háború messze van tőlünk, a háború már itt zajlik mellettünk, alig néhány órás autó útnyira innen – figyelmeztetett a nemzeti párt megyei igazgatója.
 
Császárné Kollár Tímea hangsúlyozta, attól még, hogy a kormány lehetőséget kapott arra, hogy vezesse az országot, az még nem hatalmazza fel arra, hogy belesodorja Magyarországot egy háborúba. A NATO tagságunk nem erről szól, hiszen ez alapjában egy védelmi szövetség, bár mostanában inkább már támadóként lép fel, nekünk nem kell segíteni egy ilyen katonai rendszert – húzta alá a képviselő.
 
Ne gondoljuk azt, hogy nekünk NATO-tagként kötelességünk van Ukrajnában, vagy az Iszlám Állam területén, a szerződésünk csak azt tartalmazza, hogy ha egy szövetséges országot megtámadnak, akkor támogatást kell nyújtani, de ez egyik esetben sem történt meg – magyarázta, majd hozzátette: az sem igaz, hogy a NATO pénzéből fogjuk megvalósítani a magyar missziót, ezt is a magyar költségvetés fogja finanszírozni. 
 
Nagyon fontosnak tartotta kihangsúlyozni: senki ne gondolja azt, hogy ha kiszélesedik a konfliktus, akkor az megáll majd a magyar határnál, mint elmondta, most nem egy fegyveres konfliktusra utalt, hanem egy potenciális humanitárius katasztrófára, mert ez is a háború velejárója.
 
Ezért követeljük a magyar államtól, hogy ne rángassa bele az országot egy olyan háborúba, amihez nincs közünk, egyben felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy tegyen meg mindent a kárpátaljai magyarság védelmében, hogy ők se legyenek elszenvedői annak a geopolitikai játszmának, ami Kelet-Ukrajnában véres konfliktusként szedi az áldozatait – jelentette ki Császárné Kollár Tímea.
 
Végül megjegyezte, hogy kíváncsi arra, melyik párt fog segítséget nyújtani a Fidesznek, hogy meglegyen a magyar szerepvállalás megszavazásához szükséges kétharmad.