Elektromos autók töltési lehetőségei (X)

Elektromos autók töltési lehetőségei (X)

Töltés benzinkúton

Természetesen a legnagyobb töltőállomásokon már lehetőségünk van elektromos autók töltésére is. Összeszedtünk néhány hasznos infót ezzel kapcsolatban.

Töltés Mobil applikációval

Számos benzinkúton már okostelefonunk és egy mobil applikáció segítségével is fizethetünk a “tankolás”-ért, ráadásul, ha az adott üzemanyag-szolgáltatónál regisztrált tagok vagyunk, akkor kedvezményes áron vehetjük igénybe a szolgáltatást. 

Töltés QR kóddal

A töltőkön található QR kódokat is használhatjuk, ha szeretnénk elindítani a töltést.

Töltés vásárlás a shopban

Az üzletben is megvásárolhatjuk a töltésünket, ami ebben az esetben drágább, mint applikáción keresztül.

Szabadon használható töltési pontok

Az eleinte ingyenes töltőpontok hamar népszerűvé váltak, azonban a továbbra is díjmentesen igénybevehető helyek száma már egyre alacsonyabb. Erre lehetett számítani, azonban, ha az üzemanyagárakat összehasonlítjuk a töltések áraival, továbbra is költséghatékonyabb megoldás az elektromos autók használata.

Elektromos autó töltése otthon

Töltő és töltő között is van különbség, megkülönböztetjük az utazást segítő nagy teljesítményű töltőállomásokat és a célállomás töltőket. Az otthoni töltés általában az utóbbi kategóriába tartozik, hiszen legtöbb esetben otthon már nem vagyunk idő hiányában. Amennyiben otthon is hatékonyabban szeretnénk tölteni az autónkat, érdemes fali töltőt telepíteni, amelynek használata biztonságosabb, teljesítménye pedig nagyobb, mint a sima, konnektorba csatlakoztatott töltőkábelé.