Eljött ez is – ma árverezik el Kishantos földjeit

Amikor tort ül a kapzsiság az értelem és a jövőnk felett.

Kedden a biogazdaság hét földrésze talál (új?) gazdára, míg egyet már múlthéten privatizáltak (december 4-én a jelenlegi bérlő, Lakatos Huba versenytárs nélkül nyert a liciten).

Az említett földterületek kapcsán muszáj aláhúzni még egyszer, egyik parcella sem per- és tehermentes. Ács Sándorné, a Kishantosi Nonprofit Kft. ügyvezetője megtámadta a bíróságon az összes bérleti szerződést. Ezek közül az egyiket jogerős bírósági ítélet semmisített meg - igaz ennek ellenére a Mező Vidék Bt., mint bérlő szerepelt az árverési hirdetményben.

A perek folyamatban vannak, és a későbbi ítéletek döntően befolyásolhatják a területen történő gazdálkodást, hiszen ha újfent bebizonyosodik Kishantos igaza, az csak további bírósági procedúrákat fog generálni.

Az, hogy a Fidesz bandaháború szintjére húzza le a hazai jogalkotást, félő, hogy komoly kihatással lesz a magyar agráriumra; gazdálkodás helyett bérlők és tulajdonosok a paragrafusokat fogják bújni.

Visszatérve Kishantosra; még ha be is bizonyosodik a mintagazdaság igaza, és esetleg vissza is kapja a földjeit - valamikor a jövőben -, sajnos a korábbi vegyszermentes ökológiai gazdálkodás visszaállítása további hosszú évekbe fog telni és óriási összegeket emészt majd fel – jobb esetben...

Mindezt az Ángyán János professzor elleni kicsinyes bosszú érdekében.