Hosszú Katinka szárazon és vízen is hasít - már hétszeres világbajnok!

Bernek Péter - bronzérem, ffi, 400 méter, gyors: 3:37.65

"Ez nem volt az igazi, különösen, ha a két évvel ezelőttihez hasonlítom, de amiken átmentem az utóbbi hónapokban, magánéletben és szakmailag, azután talán elfogadható. Ezt az érmet édesapámnak ajánlom, akit nemrég veszítettem el, nélküle most nem lennék itt" - idézte a Magyar Úszó Szövetség a korábbi címvédő Berneket, aki két évvel ezelőtti idejével (3:34.32) most is győzött volna.

Hosszú Katinka - ezüstérem, női 200 méter, gyors: 1:52.28

"Jól kezdtem, de túlagyaltam az utolsó ötven métert, amikor láttam, hogy jön fel az olasz. Az utolsó két fordulót elrontottam, picit szétszórt volt ez, de nagyon örülök az ezüstéremnek, mert ez nem a legjobb számom" - nyilatkozta az M4 Sport helyszíni riporterének Hosszú, akit csak a szám korábbi nagymedencés olimpia- és világbajnoka, az olasz Federica Pellegrini tudott megelőzni.

Hosszú Katinka - aranyérem, női 400 méter, vegyes: 4:21.67

"Természetesen nehezebb volt úgy, hogy előtte már úsztam egy döntőt, de nagyon örülök neki, hogy végül ilyen magabiztosan nyertem, és az idő is jó volt" - nyilatkozta a világcsúcstartóként medencébe ugró, hetedik rövidpályás világbajnoki címe megnyerése után a magyar úszózseni.

Gyárfás Tamás lemondott, Hosszú Katinka szerint ezzel véget ért a legsötétebb éjszaka

Hosszú Katinka, nemcsak a világ egyik legjobb úszója, de abban is egyedülálló, hogy neki sikerült elmozdítania a Gyárfás Tamást a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) éléről. Ez már csak abból a szempontból is figyelemreméltó, hogy Katinka mindössze 4 éves volt, amikor Gyárfás Tamásból MÚSZ elnöke lett.

„Lenne még egy feladat”

Az ismét a világ legjobbjának választott Hosszúnak volt még egy kötelessége, hiszen 100 méter háton világcsúcstartóként az elődöntőben kellett rajthoz állnia: természetesen érezhető volt a világ legjobbja címét sorozatban háromszor elnyert magyar úszón, hogy már a harmadik számát teljesíti, ennek ellenére kiválóan hajrázott (56.74 másodperc) és futamában csak az ausztrálok hátúszó specialistája, Emily Seebohm előzte meg. A második elődöntőben hárman úsztak jobbat nála, így az ötödik idővel került a szerdai döntőbe - számol be róla az MTI.