Jemenben nemcsak a szaúdiak pusztítanak, hanem egy ciklon is

A trópusi ciklon egymillió embert érint, miközben a szaúdiak milliókat éheztetnek Jemenben. 

Az OCHA jelentése szerint közel 40 ezer ember hagyta el otthonát, vagy volt kénytelen ideiglenesen biztonságos helyre menekülni Sabva és Hadramaut tartományokban, ahol legalább 450 lakóház dőlt össze vagy rongálódott meg, és 34-en megsérültek. Összesen egymillió embert érint a vihar a polgárháború dúlta országban.
 
Az amerikai haditengerészet Pearl Harbor-i viharmegfigyelő központjának adatai szerint a ciklont, amely óránként 240 kilométeres maximális széllökésekkel is pusztított, hétfőn még 4-es kategóriájú trópusi viharnak minősítették, de a jemeni szárazföldet elérve jelentősen vesztett az erejéből. A szakértők korábban jóval súlyosabb pusztításra számítottak.
 
Ugyanakkor a helyzet továbbra is rendkívül súlyos Jemenben, a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció beavatkozása gyakorlatilag teljesen leépítette az amúgy is gyenge államot, legutóbb például arról kellett beszámolnunk, hogy több mint 7 millió embernek sürgősen élelmiszersegéylre van szüksége, ugyanis az Egyesült Államok perverz barátai egyszerűen kiéheztetnék Jement. 
 
Ami pedig csak egy újabb menekültáradat megindulását eredményezheti.