Jobbik Ifjúsági Tagozata: emlékezzünk Trianonra

„Küldetésünk célja, hogy minél több embernek felnyissuk a szemét, legyen tisztába mindenki azzal, hogy június 4-e a magyarság gyásznapja, és mit tehetünk napjainkban is a Trianon okozta fájdalmak enyhítéséért, emellett emlékeztessük az embereket a trianoni békediktátumra, valamint annak máig ható tragikus következményeire”

- számolt be kampányukról Bús Árpád Zsolt, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bús szerint a közvélemény elszomorítóan keveset tud arról, hogy mi történt 95 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én.

„Ha kimegyünk az utcára, és megkérdezzük a járókelőket, alig néhányan fogják tudni, hogy a trianoni békediktátum évfordulójáról van szó”

- mondta a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke. Hozzátette: sokakban felmerül, mi az aktualitása mindennek, „miért kell feltépni a régi sebeket”, pedig valójában arról van szó, hogy a mai napig nem rendeződött a mai csonkaország határain túlra került magyar honfitársaink élete.

Példaként említette, hogy Kárpátaljról a magyarokat egy olyan háborúba viszik, amelyhez semmi közük, ráadásul a kijevi vezetés egyik első intézkedéseként tovább szigorította a kisebbségi magyar nyelv használatát. A felvidéki magyarokat a magyar állampolgárság felvétele miatt vegzálják a szlovák hatóságok. A Délvidéken rendszeresek a magyar-verések, magyarul beszélőket érő fenyegetések. Erdélyben a székely zászló használatát akarják ellehetetleníteni.

Bús Árpád Zsolt úgy véli, rengeteg módon lehet tenni az elszakított területeken élő magyarokért, a Trianon okozta fájdalmak enyhítéséért. Beszélgetni kell az emberekkel, a kommunizmus 40 évig tartó agymosása után minél többek számára világossá kell tenni, hogy nem a román, szlovák vagy szerb emberekről, hanem a magyarokról van szó.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata szorgalmazza, hogy a határon túli magyar településekkel minél több testvérvárosi kapcsolat épüljön ki, ezáltal is jobban meg lehet ismerni a mindennapi problémáikat. Továbbá a tengerparti nyaralások helyett a történelmi Magyarország tájait, helységeit, történelmi és kulturális emlékeit látogassák a magyar emberek.

„Biztatunk mindenkit, hogy emlékezzen és emlékeztessen Trianonra, minél többször látogassa meg elszakított területeinket, és a maga eszközeivel támogassa magyar testvéreink önrendelkezési törekvéseit”

- jelentette ki Bús.