"Jóval többet ittam a kelleténél" - bocsánatot kért a verekedő fideszes képviselő

A Fidelitason belüli háború úgy tűnik, hogy teljesen szétfeszíti a szervezetet. 

Facebook-oldalán kezdett kínos magyarázkodással vegyített bocsánatkérésbe Kerékgyártó Gábor, aki a Fidelitas február 6-ai csapatépítőjén verekedett. A pénteken közzétett hírünkre vonatkozóan azt írja, hogy "az eset megtörtént dolgokon alapszik, amit nagyon sajnálok, és szégyellem magam miatta", majd hozzáteszi, hogy nem szeretné mentegetni magát, "a történtekre nincs mentségem". Biztos, ami biztos, azért mégis megteszi, ugyanis közvetlenül ezután az olvasható a bejegyzésében, hogy

"az adott este jóval többet ittam a kelleténél, és a korábban történtek miatt bennem lévő feszültség egy vitába vitt bele, aminek dulakodás lett a vége".

Mint írja, próbált többször bocsánatot kérni, és ezúton is elnézést kér mindenkitől, akire szégyent hozott a viselkedésével.

Például középen látható valaki, akire szégyent hozott

A "dulakodásról" korábbi cikkünkben részletesen írtunk. Ahogy akkor is kiemeltük, a feszültség a szervezeten belüli politikai helyezkedésből adódik, a lejtmenetben lévő Fidelitasban minden egyes pozícióért hatalmas harc folyik, és úgy tűnik, hogy az ellentétek akár tettlegességig is fajulhatnak. A sértettek a korábbi budapesti elnök "emberei" voltak, ami miatt az elnök le is mondott, mint fogalmazott, ez nem fér bele a "polgári Magyarország" értékrendjébe.

Kerékgyártó Gábor egyébként Újbudán fideszes önkormányzati képviselő, a Gazdasági bizottág tagja, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke, ifjúsági és vállalkozásfejlesztési tanácsnok.

Nemrég létrehozta az Újbudai Polgárok Egyesületét, amelynek ő az elnöke, és amelynek a kerületi Fidesz-irodában van a székhelye.

Mindezek mellett a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, a Fidelitas korábbi budapesti elnöke, pártoló tagja.