Magyarfoci at its best: zavarja el neten a tulajdonost!

Újabb egyedülálló történetet szolgáltatott a magyar futball: a Kaposvár szurkolói internetes szavazással küldhetik el a csapattól a tulajdonost.

 
A nehéz helyzetben lévő, hosszú évekig az NB1-ben játszó, ám jelenleg másodosztályú Kaposvári Rákóczi többségi tulajdonosa decemberben a Puebla Tanácsadó Kft. lett. A klub ugyan megmenekült, az öröm azonban nem volt felhőtlen. A befektető képviselője, Sólyom Sándor ugyanis olyan múlttal rendelkezik, ami nem sok jóval kecsegtetett a somogyi drukkerek számára.
 
Sólyom Sándor a 90-es évek végén a Falcon Bróker tulajdonosaként az Újpestet szponzorálta. Sólyom akkoriban gyakorlatilag semmit nem segített a nehéz helyzetben lévő lila-fehér egyesületen. Ellene akkoriban öt büntetőeljárás folyt, többek között sikkasztás, közokirat-hamisítás és emberrablásban való részvétel gyanújával.
 
2011-ben az International Financial Zrt. nevű céggel tűnt fel ismét a magyar foci környékén. A behajtással foglalkozó vállalat 600 millió forintos ajánlatot tett a Vasas labdarúgócsapatára, ám a piros-kékek inkább az általuk megbízhatóbbnak tartott Híd Akvizíciós Zrt – a korábban csődbe ment Szeviép Zrt. utódja - ajánlatát fogadták el annak ellenére, hogy a pályázat lefolyása során ezen cég adószáma fel volt függesztve.
 
Az International Financial Zrt. ezt követően a Ferencvárosnál próbált tulajdonrészt szerezni, nem sok sikerrel.
 
A kudarcok után tavaly év végén Sólyom végre visszatérhetett a magyar fociba: a szintén csődközelben lévő Kaposvár csapatát vásárolta meg. Előéletét ismerve a szurkolók azonban nem fogadták nagy lelkesedéssel, amin a derék üzletember megsértődött.
 
A Kapos TV Hatszemközt című műsorában bejelentette, hogy a klub internetes oldalán szavazást indít majd a szerepvállalásával kapcsolatban. Amennyiben a drukkerek úgy döntenek, nem akarják, hogy ő legyen a többségi tulajdonos, akkor távozik a klubtól. Ha úgy döntenek, hogy maradjon, akkor folytatja a munkát és biztosítja a klub jövőjét.
 
Szavazni január 26-ig lehet. Én, bár nem vagyok Kaposvár-szurkoló, azért dobtam egy Nemet, de azt sajnos nem lehet látni, hogy éppen hogy áll a szavazás.
 
A talán világszerte is egyedülálló ötlet viszont támogatható: Kubatov Gábor vagy George F. Hemingway is rengeteg fáradtságot megspórolna a szurkolóknak, ha hasonló módszerhez folyamodna.