Már Budapesten is gyűjti az aláírásokat a Jobbik

Ahogyan arra Vona Gábor évértékelő beszédében ígéretet tett, a parlamenti párt országos aláírásgyűjtő akcióba kezd.

A Jobbik négy nemzeti sorskérdésben várja a következő hetekben a magyar emberek támogató aláírását: a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéért, az ingyenes alapszintű internetért, Magyarország háborús semlegességéért és a bevándorlás visszaszorításáért gyűjtenek támogató aláírásokat a párt aktivistái Budapest közterületein.

Hegedűsné szerint meglehetősen visszás a kormányzat bevándorlási politikája. Ugyanis még 2013 decemberében még minden további nélkül elfogadták azt a migrációs stratégiát, miszerint hazánkat vonzó célországgá kell tenni, ezzel javítva a demográfiai helyzetet és biztosítva a nyugdíjellenes rendszerét. Hozzátette: a magyarok döntő többsége nem akar bevándorlást, ami komoly biztonságpolitikai kockázatot is jelent.

A politikus emlékeztetett továbbá arra is, hogy Orbán Viktor ugyan látszólag harcot hirdetett a bevándorlás ellen. Ennek ellenére 2014 végén még a Belügyminisztérium levélben arra kérte az önkormányzatokat, hogy biztosítsanak ingyenesen helyszínt menekülttáborok létesítéshez.
 
Hegedűsné az ukrán válsággal kapcsolatban megjegyezte: Nemcsak Ukrajnában, hanem Kurdisztánban is háborús helyzet van, ami az Egyesült Államok által kiképzett és felfegyverzett ISIS-nek köszönhető. Ezért szerinte nekik kellene megoldani ezt a problémát. Mint mondta: egyék meg, amit főztek.

A radikális ellenzék továbbá azt szeretné, ha a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak sem kellene halálra dolgozniuk magukat, hanem megadnánk nekik a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Szeretnének továbbá érdemi lépéseket tenni a digitális infrastruktúra érdemi fejlesztésének irányába. Szeretnének egy olyan országot, amely nem veszélyezteti állampolgárainak életét olyan nemzetközi konfliktusokba beavatkozva, amelyekhez nincsen köze, és amely megvédi saját polgárainak létbiztonságát korunk népvándorlásának káros hatásaival szemben. Ezen célok eléréséért küzd a Jobbik, ezekben az ügyekben számítunk a budapestiek támogató aláírásaira.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom káposztásmegyeri képviselőjelöltje, Gál György is azért fog többek között küzdeni, hogy a hazai nyugdíjrendszer igazságosabbá váljon. Hazánk nemcsak az európai átlagtól, de még a visegrádi országokhoz képest is le van szakadva. Ezen meglátásuk szerint változtatni kell.

Ehhez a küzdelemhez várják a támogatókat az aláíróívek mellett, Káposztásmegyer lakosait pedig jövő héten vasárnap a szavazóurnáknál.