Ilyen szépeket még sosem írtak a tökös, trendi fideszes sajtóról

Kultúrharc!

A szerző gondolatmenetének lényege, hogy a kultúrát Magyarországon még mindig az SZDSZ maradványai és a liberálisok tartják fogságban, ezért aztán ezen területet is le kéne tarolnia a konzervatív jobboldaliaknak - OJD értelmezésében ők természetesen a fideszesek.

A Magyar Időkben közölt cikksorozat legfrissebb része igazán ütősre sikerült: Orbán saját kollégáit méltatva mutatja be, hogy ma már vannak tökös, alternatív, harcias mozgalmak a jobboldalon belül is.

Aki esetleg szomorkodott volna, hogy az elmúlt napokban ellenzéki médiumok szűntek meg/konvertálódtak fideszessé, az jobb, ha elolvassa az alábbi sorokat, kiderül ugyanis, hogy a kormánypárti sajtó mennyire menő:

"Ott vannak a derék, ifjú reformjobboldali gondolkodók, akiknek munkásságát leginkább a Mandineren (újabban a Figyelőben is) lehet követni, ők már jó ideje rávilágítottak – bár nem agresszíven, de kérlelhetetlen, elméletileg megalapozott érvekkel – a jobboldali értelmiség gyávaságára.

Ott van a PestiSrácokon működő Tutiblog, ahol a zseniális Aristóval az élen már évek óta szívatják szét gyilkos humorral, kérlelhetetlen logikával a liberális politikát és kultúrát.

Ott az alt-right felé eltolódott 888, ahol semminek nem kegyelmeznek, ami rettegés, sivalkodás, hiszti, és mindezt lazán, trendin és izgalmasan teszik.

Ott a Keménymag az Echo TV-ben, amelynek tagjai senkitől és senkitől nem félnek, és a legmaróbb gúnnyal tapossák földbe az ellenfelet.

És hogy haza is beszéljek, itt a Magyar Idők, amely csak úgy pezseg a vitriolos, nagy port kavaró publicisztikáktól."

Nem lehet nem őszinte csodálattal olvasni azt a részletet sem, mikor a 45 éves, öregnek tehát nem éppen nevezhető szerző örömmel számol be arról, hogy a jobboldaliaknak sikerült megtrollkodniuk - egy online petíciót!

"Az akció aztán röhejbe fulladt, amikor a jobberek a libsik saját fegyverét fordították ellenük: a trollkodást. A tiltakozást aláírta Ságvári Endre is, ezzel a megjegyzéssel: „Aláírom (mind a 32 nevemen!), mert mozgalmi kötelességem segíteni a lebukottakat.” Rákosi Mátyás pedig ezt jegyezte be: „Felháborító, hogy a mai Magyarországon szabad a véleménynyilvánítás. Bezzeg a mi időnkben…” Ezekkel a poénokkal szemben már hatástalan a liberális nyavalygás."

Mit tartogat vajon a cikksorozat következő része? Kiderül, hogy az immár behozhatatlan kulturális fölényre szert tevő fideszes értelmiségiek nyomtak egy dühös lájkot egy ÉS-cikkre? Netán telefonbetyárkodnak a Klubrádióval? Egy webshopban direkt egycsillagos értékelést adnak egy ballib zsidó könyvére? Várjuk a folytatást!