Soros Gyuri bácsi csaknem 8 millió dollárt költött arra, hogy beleszóljon az ügyeinkbe

Részletesen is megismerhetjük, milyen szervezeteken keresztül befolyásolták a 2014-es választásokat.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a milliárdos üzletember által életre hívott és mai napig dróton rángatott Nyílt Társadalom Alapítvány és annak hálózata aktívan támogatta a 444.hu-t és több hazai "civil" szervezetet annak érdekében, hogy aktívan befolyásolják az EP választásokat és a magyar parlamenti voksolást.

Egy DC Leaks által kiszivárogtatott dokumentum tanúsága szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány

7.704.001 dollárral támogatott

olyan projekteket, melyek kisebb, vagy nagyobb mértékben hazánkat is érintették.

A nyilvánosságra került adatokból kiolvasható, hogy az olyan kezdeményezésekkel együtt, melyek az Európai Unió egész területén fejtették ki "áldásos" hatásukat, hazánkban 44, Soros-pénzből megvalósult projekt futott párhuzamosan.

Az önmagában is árulkodó című European Elections 2014 Project (Európai választások 2014 projekt) nyertesei között a már korábban említett, a 444.hu-t üzemeltető Magyar Jeti Zrt.-n, az X Kommunikációs Központon, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest-en, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesületen (FÜGE), a Magyar Helsinki Bizottságon, a Political Capital-en és a Transparency International Magyarországon kívül az alábbi szervezetek szereztek (egy kakukktojás kivételével - a szerk.) kifejezetten Magyarországon kifejtendő tevékenységre szánt pénzeket:

Az itthoni kitartottak

Athena Intézet (35000 USD)

Budapesti Szociális Forrásközpont (49515 USD)

Magyar LMBT Szövetség (39580 USD)

Milestone Consulting Kft. (24800 USD)

Prospect Műhely Alapítvány (63064 USD)

E szervezetek tevékenysége a "populisták és szélsőségesek választási kampányainak és eredményeinek figyelésétől", a "női árnyékkormány" létrehozásán, a "melegek és melegjogok 2014-es választásokon való megjelenítésén", a Nagy-Britanniában élő magyarok szavazásra való buzdításán át, egészen a kampányban "xenofób üzenetekkel" operáló képviselők, pártok, médiumok és újságírók(!) nyilvános megnevezéséig(!!) és megszégyenítésééig(!!!) terjed.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis Magyarország olyan machinációk célterülete is volt, amelyek több tagállamon átívelő projektek formájában valósultak meg.

Az alábbi szervezetek hazánkat sokszor kiemelt helyen vonták be tevékenységi körükbe:

 

Egyes országokra célzottan koncentráló szerveztek

Acuerdo (1559838 USD)

AEGEE-Europe (3226800 USD)

DEMOS (129484 USD)

EUobserver ASBL (130992 USD)

European Alternatives – Olasz szervezete (49500 USD)

EUROPEUM - Institute for European Policy (49930 USD)

HOPE not hate Educational Ltd. (93740 USD)

Kieskompas (37225 USD)

Media Diversity Institute (49663 USD)

UNITED for Intercultural Action (100000 USD)

Young European Federalists (JEF) (49270 USD)

Ezek a csoportosulások igen sokrétű projektportfóliót tudhatnak magukénak, egy közös vonás azonban mégis akad: a pályázati leírások alapján szinte kivétel nélkül a választásokon való részvételre buzdító, valamint az "európai", illetve a Soros-alapítvány által fontosnak vélt "értékek" mellett kiálló kampányok kidolgozására, valamint szabadegyetemek, táborok szervezésére kaptak támogatást.

Voltak olyan megbízások is, amelyek a közösségi médián keresztül, vagy filmművészeti alkotások révén voltak hivatottak elérni a kitűzött célt.

Emellett valószínűleg hazánkban is jócskán éreztették hatásukat az EU egész területét lefedő, általában nemzetiségeket, vagy szórvány népcsoportokat, illetve vendégmunkásokat kiszemelő, azokat a megfelelő ideológia mentén "felvilágosító" és célzottan mozgósító akciók.

Ilyen programokra az alábbi szervezetek kaptak pénzt (az előző listával való átfedések abból következnek, hogy egy-egy alakulat különböző illetékességű projektekre is nyert támogatást - a szerk.):

 

Akik nem ismernek határokat

EUobserver ASBL (104353 USD)

Európai Ifjúsági Fórum (237000 USD)

Európai Női Lobbi (98465 USD)

Európai Rasszizmus Elleni Hálózat (ENAR) (49900 USD)

European Alternatives – Olasz szervezete (24950 USD)

European Citizens Abroad (20000 USD)

European Cultural Foundation (261619 USD)

European Digital Rights AISBL (17000 USD)

European Youth Forum (27770 USD)

ILGA-Europe (68000 USD)

Kieskompas (117281, 15000 USD)

Nadace Open Society Fund Praha (Nyílt Társadalom Alapítvány, Prága) (30000 USD)

NumbersEU / FactCheckEU (14600 USD)

Nyílt Társadalom Alapítvány (korábban Romániai Soros Alapítvány) (41250 USD)

Nyílt Társadalom Alapítvány, Szófia (34901 USD) Stichting Eurofact (10000 USD)

Votewatch CIC (148500 USD)

Itt a választásokkal kapcsolatos telefonos applikáció fejlesztésétől, az unióval kapcsolatos (nyilván teljesen objektív) online adatközlési funkciók létrehozásán, az euszkepticizmus ellensúlyozásán, a "kisebbségi női jogok" megjelenítésén át, egészen a már említett választói aktivitás növeléséig terjed a vállalási skála.

Külön érdekesség, hogy ebben a csoportban, az Európai Rasszizmus Elleni Hálózat szervezésében volt olyan projekt, ami közvetlenül az EP-képviselőket célozta meg, külön szakmai, és nyilván ideológiai tréninget kínálva nekik, hogy még hatékonyabban tudják választóik felé kidomborítani az unió állítólagos előnyeit, és még eredményesebben győzködhessék őket, hogy mekkora szükség van egy "közös Európára" (most már tudjuk, hogy hol cseszi el idejét az Európai Parlament képviselőinek többsége, ahelyett, hogy az üléseken képviselné az európai polgárokat, hiszen aki nem vesz részt a programban, nyilván rasszista... - a szerk.).

Ez annak fényében is figyelemre méltó, hogy egy másik, belső felhasználásra szánt irat abból a célból térképezi fel részletesen az Európai Parlament teljes képviselőgárdáját, hogy rámutasson, kik azok, akik szimpatizálhatnak a Nyílt Társadalom Alapítvány által képviselt hiperliberális célkitűzésekkel.

A potenciális szövetségesek között két magyar képviselő, Meszerics Tamás (ex-SZDSZ; LMP) és Niedermüller Péter (DK-alelnök) neve is fölmerül.

A European Elections 2014 Project alapvető célkitűzéseit így foglalja össze a dokumentum:

"Olyan törekvések támogatása, melyek felerősítik a hatalom központjaitól távol lévő választók hangját és követeléseit."

"Szembeszállni a gyűlöletbeszéd minden formájával."

Illetve:

"Mozgósítani a választókat, hogy részt vegyenek a nemzetek feletti demokrácia e ritka pillanatainak egyikében."

Jobb helyeken ezt szokás az országok belügyeibe való beavatkozásnak, illetve választási csalásnak hívni, de nyilván ebben az esetben szó sem lehet másról, mint egy demokrácia iránt mélyen elkötelezett, filantróp üzletember önzetlen segítségéről és felvilágosító munkájáról...