Fiatal migránsokkal manipulálják a diákok politikai beállítottságát a svédek

Egy újságcikkből derült ki, hogy a Stockholm Botyrka külvárosában található iskolában a vezetőség és a helyi önkormányzat szisztematikus munkával manipulálja a diákok politikai preferenciáit, és a tanárok által nem favorizált véleményeit.

Miután 2010-ben a tanintézményben egy modellezett választáson felmérték, kire szavaznának a diákok, a liberális beállítottságú tantestület elszörnyedt, ugyanis a 12-16 éves nebulók 25 százaléka a bevándorlásellenes Svéd Demokratákra adta a voksát.

Felháborodásukban egyből a helyi önkormányzat tisztségviselőihez fordultak, akikkel közösen elhatározták, hogy a problémát Stockholm más negyedeiből odafuvarozott, bevándorló diákokkal fogják orvosolni.

A metódus a következőképpen nézett ki:

a tolerancia és elfogadás erősítése érdekében minden héten más-más, zömmel bevándorlók által látogatott intézményekből érkező, muszlim diákokat buszoztattak - kvázi "migráltattak" - az iskolába, ahol a diákoknak nyitottan és befogadóan kellett viselkedniük velük.

Anna-Lena Bergman igazgatónő elmondta:

"A fiatalok nagyon befolyásolhatók, ha megértéssel találkoznak, újra képesek lesznek gondolkodni. Arra kértük őket, hogy segítsenek az új diákoknak otthon érezni magukat."

A bevándorló fiatalok nem érkeztek egyedül, a gimnázium muszlim tanárokat is vendégül látott, akik arabul tartották az órákat. Ezeken a svéd diákoknak kötelező volt a részvétel, ami a tantestület szerint nagy sikert aratott és kiváló eredményeket hozott. A migránsok svéd nyelvű oktatása ugyanakkor már kevésbé bizonyult sikeresnek, de ez az oktatókat nem igazán zavarta.

Ebba Östlin, a svéd Szociáldemokrata Párt oktatásért felelős, helyi önkormányzati tisztviselője így kommentálta a programot:

"Azt tapasztaltuk, hogy a Falkbergsskolan iskolában sokan szavaztak volna a Svéd Demokratákra, úgyhogy elérkezettnek láttuk az időt, hogy aktívan kezelésbe vegyük a (gyerekek) értékrendjét és nézőpontjait."

A képviselő lelkendezve tette hozzá, hogy az intézményben a sokszínűség és a nem svéd dikákok számának növelése érezhetően csökkentette a "szélsőségesek" támogatottságát.

[fb_pages_codes:immigration]

Az eset azért is érdekes, mert a Falkbergsskolan Stockholm egyik olyan negyedében található, ahol a lakosság fele már nem svéd származású.

Kent Ekeroth, svéd demokrata képviselő a történtekkel kapcsolatban felháborítónak nevezte, hogy a tantestület ilyesmire vetemedik, a helyi önkormányzat pedig politikai szinten asszisztál a társadalom "orwellizációjához".

"Teljes őrültség az egész, és jól mutatja, hogy a svéd társadalom olyanná vált, mintha az 1984 lapjain élnénk."

- fogalmazott Ekeroth.

"Így néz ki, amikor a politikai korrektség kezelhetetlenné válik. Az, hogy iskolák és politikusok veszik maguknak a bátorságot, hogy közvetlenül és aktívan "korrigálják" a diákok politikai nézeteit - annak ellenére, hogy egy legitim, demokratikus pártot támogatnak - a hatáskörük túllépését, és az övéktől eltérő vélemények csúfos semmibevételét jelenti."

- mondta a Breitbart-nak nyilatkozó képviselő.