Menczer Tamás úgy viselkedik, mint egy ellenzéki politikus

Menczer Tamás úgy viselkedik, mint egy ellenzéki politikus

A fideszes kommunikációs igazgató azt követelte, hogy csökkentsék az üzemanyagárakat a régiós átlagár szintjére - igaz, nem a kormánytól...

"Elvárjuk az üzemanyag-kereskedőktől, hogy a velük folytatott korábbi megbeszélés szerint csökkentsék az árakat a régiós átlagár szintjére" - sürgette a fideszes Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban, de arról a mellékes tényről megfeledkezhetett, hogy valójában a saját politikai közössége kormányoz, ráadásul már közel másfél évtizede.

Így ezt látva akár hirtelen azt is hihetnénk, hogy ellenzéki politikus kijelentéseiről van szó. De nem így van.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója ezután - mintha kissé skizofrén módon önmagának válaszolt volna - azt mondta, ha ez nem történik meg, akkor támogatják a kormányt a szükséges lépések megtételében.

A benzin árát 24, míg a gázolajét 11 forinttal kellene csökkenteni

- követelte Menczer, aki az Orbán-kormány által rendre beszedett jövedéki adóról sem ejtett szót.

Ehelyett a volt államtitkár az unalmas, propagandaízű, de valós jelentés nélküli panelmondatokat harsogta: "a magyar családoknak háborús inflációt, háborús árakat kellett és kell elszenvedni, erre pedig a megoldást csak a béke jelenti". Menczer Tamás azért azt is megígérte, hogy a jelenlegi háborús időkben is az a céljuk, hogy minden eszközükkel és erejükkel megvédjék a magyar családokat.

Az ügyben már a Mol vezetőit nemrég behívató Nagy Márton is aktivizálta magát, a nemzetgazdasági miniszter elismerte, szavai szerint van itt egy elcsúszás az üzemanyagárakban. A Mol aztán reagált is némi árcsökkenéssel, ugyanis már úgy elszálltak az árak, hogy hazánkban már a harmadik legdrágább szintre szökött az üzemanyag költsége a régióban.

(Címlapkép: Menczer Tamás/Facebook)