A miskolci Fidesz terel a migránsokkal

Miskolcon vannak ennél fontosabb dolgok is.

Pakusza Zoltán és Szilágyi Szabolcs, a nemzeti néppárt képviselői úgy vélik, Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője városatyához méltatlan módon politikai haszonszerzésre használja a kvóta referendumot, ahelyett, hogy arra törekedne, hogy az sikeres is legyen. Pontosan tudja – tették hozzá a jobbikos politikusok –, hogy a Jobbik elutasítja a kvótát, és azt is tudja, hogy jelenleg migránsokat maximum a várost abszolút többséggel vezető kormánypárt telepíthet Miskolcra.

Ha ez a terv – folytatták –, a Jobbik akár a jelenlegi városvezetéssel szemben is meg fogja védeni a miskolciakat, ahogy az történt akkor is, amikor a Fidesz, Soós Attilával az élen Világsátornak nevezett nemzetközi cigány központot szeretett volna létesíteni Miskolcon.

A legerősebb ellenzéki párt képviselői szerint Soós Attilának sokkal inkább arról kéne beszélnie, hogy az általa vezetett városüzemeltetési bizottság fideszes többsége miért szavazott meg ingyen lakásokat a számozott utcai lakóknak, és elmondhatná azt is, mely városrészekbe akarják őket költöztetni.