A Jobbik szerint Orbán szándékosan kerülte a kínos témákat az évértékelőben

Sok minden kimaradt a beszédből.

A jobbikos képviselő szerint bocsánatot kell kérnie Orbánnak Magyarországtól az aljas kampányok miatt, és keményen fogalmazott a korrupció kapcsán is, úgy látja, hogy a Fidesz körüli politikusok tobzódnak a közpénzben.

Orbán Viktor 2016 folyamán csúcsra járatta a bunkóságot, és csúcsra járatta a korrupciót Magyarországon.

Szerinte Magyarország jövője nincs biztosítva, a magánnyugdíj-pénztári vagyon eltűnt, a gazdaság teljesítményét pedig az uniós támogatások, a külföldön dolgozók hazautalásai és a nagy járműipari cégek határozzák meg.

Ezek mellett Orbán szándékosan kerülte az egészségügyi rendszer kérdését, amellyel képtelen mit kezdeni a kormány, ugyanez a helyzet az oktatással is.

Arra az ellentmondásra is rávilágított, hogy miközben Orbán szembefordult a liberális társadalommal, korábban ő maga is Soros György ösztöndíjasa volt, 2002-ig pedig a liberális társadalmat építette, így a magyar politika legnagyobb szélkakasa vált belőle. Volner a köztévét is bírálta, amiért az nyíltan kormányközeli szakértőket szólaltatott meg elemzőműsorában a beszéd kapcsán.

Orbán Viktor tehát a magyar politika legnagyobb szélkakasa, legnagyobb propellere, az az ember, aki szöges ellenkezőjét vallja annak, amit egykor hirdetett és vallott.