Most már Tarlós sem fizetne a gyanús cégeknek

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy a 406 milliárd forintos végösszegű projektből eddig 380 milliárd forintot fizettek ki, az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek, ám ennek a kifizetését felfüggesztik, ugyanis amíg nincs pont az OLAF-vizsgálat végén, és amíg nem tisztázódik a felelősség, addig az államháztartási törvény szerint Magyarország az adófizetők pénzét nem adhatja oda.

Tarlós István a Magyar Nemzetnek azt mondta: azonnal kiadta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-nek, hogy készítsenek pontos kimutatást arról, hogy mekkora az az összeg, amit még nem utaltak ki.

Így nyúlták le a metró-milliárdokat - magyarul is olvasható a rettegett OLAF-jelentés

Tarlós István főpolgármester utasítása alapján publikálták az anyagot, amelyben a kereshetőség megkönnyítése érdekében a szövegből a pontos időpontokat a jelentés elején táblázatba foglalva külön is feltüntették.Ezek a szöveges tartalomban ellenőrizhetők. Szintén a Budapest Portálon olvasható az "ellenőrző mérnök" eredeti szerződésének történetéről szóló tájékoztató jelentés - tájékoztatott Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

"Ahogy megkapom a dokumentumot, azonnal intézkedem: egy fillért se utaljanak ki a gyanús szerződéseket kötött cégek részére"

- szögezte le a főpolgármester a lapnak.