Salgótarjáni fideszes Sándor Mária öngyilkosságáról: "Kár, hogy túlélte!!"

A "Soha ne mondd, hogy nincs lejjebb" szakállas bölcsességének sokadik beigazolódása nem más, mint Kakuk Zoltán, a salgótarjáni Fidesz egyik oszlopa.

Tarjáni Fészek nevű helyi Facebook oldal megosztotta azt a hírt, hogy Sándor Mária, a "fekete ruhás nővér", elkeseredésében öngyilkosságot kísérelt meg. A szomorú információhoz mellékelték azt a telefonszámot is, amelyet súlyos krízishelyzetben levő emberek hívhatnak, ahol tanácsot, vagy legalább jó szót kaphatnak. 
 
 
Kakuk Zoltán azonban nem tartozik az olyan széplelkek közé, akik szerint az öngyilkosságot elkövető, vagy azt fontolgató embereknek segítségre van szükségük. A volt fideszes önkormányzati képviselő szerint - akit a párt 2014-ben is indított, de alulmaradt az MSZP-s jelölttel szemben - ugyanis
 
"kár, hogy túlélte!!"
 
Az öblös szájszagú felböffenés szép, hosszú kommenfolyamot indított el, amelynek legenyhébb megállapítása is az volt, hogy ez a megnyilvánulás őt minősíti, ám olyan is akadt, aki "tuskónak", "beteg lelkűnek" vagy "undorító állatnak" nevezte Kakukot. A kemény reakciók mély sebeket ejthettek hősünk lelkén, mert a kritikákra az online analfabéták csodafegyverével, a CSUPA NAGYBETŰVEL írt hozzászólással válaszolt. Méghozzá egy shakespeare-i magasságú filozófiai fejtegetéssel, amelyet az élet és halál értelmén merengő Hamlet dán királyfi sem fogalmazhatott volna meg szebben:
 
"KI ÖNGYILKOS LESZ AZT NEM SZABAD SAJNÁLNI!!! EZ VOLT AZ ÉLETE CÉLJA, HOGY ELMENJEN ERRŐL A VILÁGRÓL!! AKI ELÉRTE ÉLETE CÉLJÁT ANNAK ÖRÜLNEK!! ÉN SAJNÁLOM, HOGY NEM ÉRTE EL!!!"
 
A végső morális ítéletre még egy kommentet kellett várni. Itt az erkölcsi felindulás heve már szétfeszíti a magyar helyesírás szűkre szabott korlátait:
 
Aki öngyilkosságot követel az én szemembe nem ember!!
 
Kakuk Zoltán látszólag egy ostoba, érzéketlen, gonosz szociopata féreg. Ám a felszín alatt tudnunk kell meglátni benne az értéket. Mert, hogy minden embernek van értéke, még azoknak is, akik szerint másoknak nincs. Kakuk Zoltánnak például az, hogy remek elrettentő például szolgálhat arra,
 
mivé tud tenni akár egészen kevés hatalom is
 
egy egyszerű kisembert, akiből amúgy egész tisztességes segédmunkás lehetett volna. Esze akkor sem lenne több, pénze meg nyilván sokkal kevesebb - de a lelkét megmenthette volna. Kakuk Zoltán szerint, aki öngyilkos lesz, azt nem szabad sajnálni. Szerintem Kakuk Zoltánt is szabad sajnálni. Van miért...