Bándy Kata gyilkosa öngyilkossággal fenyegetőzött

A cigány származású Péntek Lászlót jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata brutális meggyilkolása miatt. Bándy Kata 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek Lászlóval, aki megfojtotta őt.

A lány holttestét július 11-én, délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett. Péntek legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleménye:

„A Szegedi Fegyház és Börtönben 2017. február 14-én egy fogvatartott azzal fenyegetőzött, hogy a magánál tartható borotvájával megvágja magát. A bv. intézet munkatársai szakszerű intézkedése azonban megakadályozta abban, hogy az elítélt súlyosabb sérülést okozzon magának. Ennek köszönhetően csupán néhány centiméteres hámsérülés keletkezett az elítélten, amely egészségügyi ellátást sem igényelt. A rabot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították megfigyelésre. A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás azóta visszaszállította a Szegedi Fegyház és Börtön egyik objektumába.”